Input nodig voor jouw cao motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf

Het lijkt nog maar kort geleden dat de huidige cao tot stand kwam, maar over 4 maanden gaan we alweer starten met de cao-onderhandelingen. Dit betekent dat jullie kunnen aangeven wat jullie terug willen zien in de cao.

Terugblik

Het laatste cao-traject had heel wat voeten in aarde, waarbij soms de emoties hoog opliepen. Zeker ook onder leden en niet-leden, zoals sommige reacties duidelijk hebben gemaakt. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een cao, waarin een flinke loonsverhoging kon worden gerealiseerd.

Daarnaast is ook wat extra’s voor de jongeren gedaan. Verder liggen er de nodige afspraken om te onderzoeken hoe we aantrekkelijker kunnen worden voor nieuwe instroom en huidig personeel kunnen behouden.

Meteen een aandachtspunt voor jullie. In augustus worden de lonen met 90 euro verhoogd (parttimer naar rato dienstverband). Krijg je in augustus geen verhoging, meldt dit dan aan ons. Ben je verkoper dan laat even weten hoe het met jouw verhoging zit. Heb je deze gekregen of niet.

2025

Zoals gezegd gaan we binnenkort weer starten met de cao-onderhandelingen. Hoewel we weten dat er genoeg werk in jullie sectoren is, zijn er ook genoeg uitdagingen. Velen van jullie ervaren hoge werkdruk door tekort aan personeel. Personeel wat vertrekt naar andere sectoren of met pensioen gaat. Te weinig instroom. Onzekerheid over de toekomst van de sector, terwijl het een mooie sector is om in te werken. We moeten dus zorgen dat jullie in de sector blijven en dat andere werknemers niet kunnen wachten om ook bij jullie in de sector te komen werken.

Duurzame inzetbaarheid is dan heel belangrijk. We willen dat iedereen op een gezonde manier richting pensioen kan in deze sector.
Daarnaast willen we weer extra aandacht voor de jongere werknemers. Je hebt een gezonde balans tussen jong en oud nodig om te overleven als sector.

Laat je stem horen

Dit keer willen wij jullie vragen om aan te geven welke voorstellen voor jullie het belangrijkst zijn. Zet de onderwerpen in volgorde van wat jij belangrijk vindt.

Klik hier

En natuurlijk krijg je nog de mogelijkheid om onderwerpen te noemen die je nog mist.
Je kunt je mening geven tot 14 september.

Cao-online voor iedereen

Ook nu kun je weer het hele cao-traject online volgen en bij alles fases vragen stellen en reageren. Op dit moment kun jij jouw ideeën indienen voor de cao. Vraag al jouw collega's die ook te doen en/of te stemmen op jouw idee. Heeft jouw idee veel likes en is het een realistisch idee? Dan is de kans erg groot dat je het later terug vindt in de voorstellen. Komt jouw idee daar ook echt in terug dan maak jij kans op een JBL-speaker en een middagje karten of Escaperoomen samen met jouw collega's! Ga maar de cao-pagina.

Nog wel even belangrijk om te melden is dat pensioen niet onder dit cao-traject valt. Ideeën of opmerkingen daarover hebben geen zin in dit cao-traject. De sector valt onder pensioen voor metaal en techniek en wij hebben geen invloed op de inhoud van de regeling. Dat hoort op tafel bij cao metaal en techniek.

Maak je collega lid

Hoe meer leden we hebben in een sector, hoe groter de invloed. Dus ook jouw invloed. Maak je collega lid. Het nieuwe lid betaalt de eerste 6 maanden in totaal 24 euro en jij ontvangt voor elke collega die jij lid maakt een keuze cadeaubon ter waarde van 20 euro. Ga naar de actiepagina

Een mooie zomer gewenst.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV
M 06 51601989
E n.engmann-vaneijbergen@cnv.nl