Nieuwe plannen directie Polem BV

Op 28 oktober heeft de ondernemingsraad de vakbonden CNV en FNV uitgenodigd om in gesprek te gaan. Bij dat gesprek was ook de directie aanwezig. Jullie directie vertelde ons over zijn ‘Masterplan’ wat onder andere bestaat uit plannen om te gaan automatiseren.
Dat zal betekenen dat een deel van het werk dat nu met de hand wordt gedaan, straks door robots/machines wordt overgenomen. 

Dat vergt een aantal investeringen én het leidt tot een wijziging in het werkproces (een reorganisatie). Voor de investeringen zal de werkgever instemming moeten vragen aan de OR en voor de reorganisatie zal hij een advies moeten aanvragen. De ondernemingsraad van Polem heeft een adviesaanvraag gekregen en beoordeeld dit advies met behulp van een externe deskundige.

Afspraken over veranderingen

Jullie werkgever heeft ons duidelijk uitgelegd dat door de geplande veranderingen (een deel van) het personeel om- of bijgeschoold zal moeten worden. En dat niet iedereen mee zal kunnen in de veranderingen. Dat zou betekenen dat er misschien een aantal van jullie in de toekomst hun baan verliezen met de plannen zoals die er nu liggen. Wij hebben de jullie directie voorgesteld om een Sociaal Plan af te spreken om zoveel mogelijk eventueel nadelige gevolgen voor werknemers op te vangen. De directie heeft ons laten weten geen Sociaal Plan af te willen sluiten. En ziet dit zelf niet als een reorganisatie.

Ledenvergadering

Wij willen hierover graag met jullie in gesprek over de nieuwe plannen. En horen wij graag van jullie of jullie willen dat de vakbonden een sociaal plan moeten regelen, en wat voor zaken jullie in een eventueel sociaal plan willen hebben. Denk aan zaken als ontslagverdoeding, outplacement, opleidingen, wat is een passende functie, beloning en behoud perspectief, etc.

Op woensdag 10 november organiseren de gezamenlijke vakbonden, CNV en FNV, een ledenraadpleging in Sporthotel Iselmar in Lemmer. Het hotel heeft ons laten weten dat een QR-code niet nodig is om de vergadering bij te wonen. Er zal koffie, thee en oranjekoek klaarstaan. De bijeenkomsten zijn om 13.00 uur tot 14.00 uur en van 14.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor leden, maar ken je een collega die niet-lid is dan mag je die gerust meenemen. Samen staan we sterk!

Heb je nu al vragen, stel die gerust!

Tristan Westra
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 48 45 68 54
E:  t.westra@cnvvakmensen.nl