Faillissement Machinefabriek van der Ploeg

Faillissement Machinefabriek Van der Ploeg kwam als verrassing voor het CNV

Het faillissement van machinefabriek van der Ploeg kwam voor ons als vakbond als een verrassing. Regelmatig komt het voor dat als een bedrijf zejf het faillissement aanvraagt ze van te voren de OR en de vakbonden inlichten. Dat is in de huidige geval niet gebeurt. Natuurlijk is dat jammer. Weten we van te voren dat er een faillissement aankomt dan staan we klaar om bij de werknemers langs te gaan. Elk faillissement is toch een klap en geeft veel onzekerheid.
Vragen als blijft het bedrijf bestaan?, als er een doorstart komt houdt ik dan mijn werk? Wat gebeurt er met de arbeidsvoorwaarden etc. belangrijke vragen om een antwoord op te krijgen. 
We zullen proberen om contact met de curator te krijgen. Hij maakt een eerste inventarisatie en heeft na een paar dagen vast al een beetje een indruk wat er gaat gebeuren. Normaliter komt het UWV ook op het bedrijf langs om gezamenlijk de papieren van het UWV in te vullen. 

Ik heb begrepen dat dat in deze coronatijd anders gaat maar hoe precies dat weet ik nog niet.
Er staan dus nog veel vragen open. Heb je zelf nog vragen neem dan gerust contact met mij op.
We gaan als vakbonden ook kijken of we een bijeenkomst kunnen plannen. Daarvoor is het ook goed als we eerst wat meer informatie hebben.
Als bijlage alvast een algemene folder over faillissement

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl
06-51602022



 

 

Downloads