ADV en vrije dagen FIB Industries

In week 41 of 42 hebben de werknemers van FIB Industries verplicht een week vrij gehad. Deze weken zijn aangewezen door de directie, in overleg met de OR. De reden die de directie heeft aangegeven is, dat door de coronacrisis, de orderintake sinds half maart is achtergebleven.

CNV Vakmensen en FNV metaal hebben van een aantal leden vragen gekregen of de vrije dagen wel op de juiste manier zijn ingehouden op het moment dat iemand (gedeeltelijk) ziek is. Als een werknemer ziek is, hoort de werkgever geen snipperdagen in te houden. Dat is wel gebeurd.

Onderstaande mail hebben wij namens beide bonden naar P&O gestuurd. Het leek ons goed om de leden hiervan op de hoogte te brengen.

Vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben een aantal meldingen binnengekregen over de verplichte vrije week die ingesteld is door de directie van FIB Industries, in overleg met de OR. We hebben begrepen dat deze dagen (twee ADV en drie vrije dagen) ingesteld zijn omdat de order intake al sinds half maart achterblijft. Dit is natuurlijk een vervelende situatie. We zien overal de gevolgen van corona, op verschillende gebieden.

De meldingen die we binnen hebben gekregen gaan over het inhouden van deze dagen:

- In de memo wordt gesproken over twee ADV dagen en drie vrije dagen. Wij hebben begrepen dat het is voorgekomen dat er meer dan twee ADV dagen zijn ingehouden.
- Bij werknemers die ziek zijn, zijn volledige vrije dagen ingehouden. Bij ziekte hoort er geen vrije dag afgeschreven te worden (of naar rato, indien een percentage ziek).

Bij deze willen we u dan ook vragen om dit aan te passen. Graag horen we van u als dit is geregeld.

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

Jikkie Aalberts
bestuurder CNV Vakmensen
E : j.aalberts@cnvvakmensen.nl
M : 06 - 53673596