Laatste oproep: staak mee!

Donderdag 27 juni 2024 is de landelijke actiedag voor een betere cao Metaal en Techniek. Dit is onze laatste oproep. Staak mee voor een fatsoenlijk loon waarmee je niet ver achter de inflatie aan blijft hobbelen. Staak mee voor een sector waarin het fijn werken is. Staak mee om de werkgevers ervan te overtuigen dat ze nu echt stappen moeten zetten. Kom naar een van onze actielocaties. En is dat toevallig Rotterdam? Neem dan meteen iets mee voor de Voedselbank!

Hoewel we al 21 acties achter de rug hebben, geven werkgevers nog steeds geen gehoor aan onze ferme oproep om met een beter bod voor de nieuwe cao te komen. Zonder goed bod heeft het namelijk geen enkele zin om weer te gaan onderhandelen. Dan draaien we rondjes.

Daarom roep ik jou namens CNV op om deel te nemen aan de 48-uursstaking vanaf 27 juni én op die dag naar 1 van de actielocaties in Nederland te komen. Het is hard nodig om samen op te komen voor je cao. Veel leden hebben al gehoor gegeven aan onze oproep, maar alle steun is nu harder nodig dan ooit. Genoeg is genoeg!

Locaties

Er zijn in totaal 7 locaties waar je je kunt melden en inschrijven als staker. Je mag zelf kiezen welke locatie voor jou het best bereikbaar is of het beste uitkomt. Op alle locaties zorgen we voor een hapje en een drankje en voor prominente sprekers namens de vakbonden.

  1. Alkmaar: 07.45 uur - 09.00 uur > Alkmaarse Poort, Omval 72
  2. Groningen: 10.00 uur - 11.30 uur > Suikerunie-terrein, Suikerlaan 10
  3. Deventer: 08.00 uur - 09.30 uur > Parkeerplaats de Scheg, Piet van den Donkplein 3
  4. Utrecht: 07.45 uur - 09.30 uur > Industrieterrein Lage Weide, Savannahweg hoek Positronweg
  5. Rotterdam: (inclusief actie Voedselbank) > 10.00 uur - 11.00 uur > De Kuip Olympiazijde, Olympiaweg 54
  6. Eindhoven: 09.00 uur - 11.00 uur > Van Doorne Kiosk, Alberdingk Thijmlaan 1
  7. Holtum: 09.00 uur - 11.00 uur > Holtummer markt (tegenover Nedcar)

Actie voor de Voedselbank

We willen laten zien dat we er de 27e niet alleen voor onszelf staan, maar ook solidair zijn met Nederlanders die het nog veel minder hebben. Daarom vragen we je als je naar Rotterdam komt, lang houdbare producten (met name rijst, leverpastei, pastasaus, soep in blik) mee te nemen voor de Voedselbank. Daarmee geven we tegelijk een signaal naar de werkgevers, want de houdbaarheidsdatum van hun eindbod is allang verlopen. Bovendien willen we ook gewoon iets goeds doen voor anderen. Daar mogen werkgevers een voorbeeld aan nemen. De ingezamelde producten worden donderdag na afloop van de stakingsactie aangeboden aan de Voedselbank.

Vliegtuigboodschap

Op de actiedag zal boven Nederland ook een vliegtuigje rondcirkelen met daarachter een boodschap van CNV richting de werkgevers. Het vliegtuigje zal zich in ieder geval laten zien boven de hoofdkantoren van Techniek Nederland, MetaalUnie, BOVAG en Federatie Goud en Zilver. En misschien ook nog wel boven een van de actielocaties. Houd deze dag dus ook de lucht en onze socialmediakanalen goed in de gaten.

QR-code

In de vorige mail van CNV heb je een stakingsoproep ontvangen met daarin jouw persoonlijke QR code. Neem deze mee naar de actielocatie, laat hem scannen en verzeker je van een stakingsuitkering.

Heb je een collega die (nog) geen lid is maar ook wil staken, neem diegene dan mee. Wie zich ter plekke inschrijft als nieuw lid, kan bovendien rekenen op een volledige stakingsuitkering. Gebruik je daarvoor de speciale ansichtkaart (vraag ernaar bij één van de CNV-medewerkers) dan maken jullie allebei ook nog eens kans op een JBL-speaker.

Vragen?

Volg het laatste nieuws op onze cao-pagina Metaal en Techniek. Heb je nog vragen over het hele traject? Stel ze gerust via j.honders@cnv.nl.

Ik reken op je komst, samen staan we sterk voor een goede cao. En kom je naar Rotterdam, vergeet de Voedselbank niet!

Johann Honders
Onderhandelaar CNV
M: 06 30 20 51 36
E: j.honders@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error