Werkgevers Grafimedia laten op zich wachten

In mei 2024 heeft meer dan 70% van de leden het eindbod voor de nieuwe cao Grafimedia afgewezen. Een duidelijk signaal dat er een beter (loon)bod moet komen! Tot onze teleurstelling lijken werkgevers weinig haast te hebben om over de brug te komen.

Natuurlijk hebben we de werkgevers geïnformeerd over de uitslag van de stemming bij de vakbonden. En we hebben er op aangedrongen om zo snel mogelijk weer met elkaar in gesprek te gaan om een oplossing te vinden. Inmiddels is het al half juli en weten we nog steeds niet waar we aan toe zijn. Het blijft oorverdovend stil aan werkgeverszijde; we wachten dus nog steeds op een formele reactie. Informeel zijn er wel contacten, maar de werkgevers zijn blijkbaar (nog) niet in staat om een formele reactie te geven op onze oproep om weer te gaan praten.

Inmiddels is de vakantieperiode aangebroken. Dat helpt ook niet echt in dit proces. Graag hadden we jullie met meer duidelijkheid van je welverdiende vakantie laten genieten, maar helaas is er nog niets inhoudelijks te melden.

Hoe nu verder?

Gezien de vakantieperiode hebben we eigenlijk weinig andere keuze dan voor nu het geduld te bewaren. We gaan er van uit dat de werkgevers niet doof en blind zijn voor de eisen van hun werknemers en ons tegemoet zullen komen. Maar ons geduld is natuurlijk niet oneindig. Als we na de vakanties nog steeds niets hebben gehoord, komen we bij jullie terug om te bespreken welke verdere stappen we gaan zetten om te zorgen dat er een fatsoenlijke cao komt. Wordt vervolgd dus.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen, laat het mij weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Grafimedia kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Grafimedia | CNV .

Voor nu wensen we jullie een hele mooie zomerperiode toe. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Namens de onderhandelingsdelegaties van CNV, De Unie en FNV,

Peter Bloemendaal
Bestuurder CNV
M: +31 6 2047 1887
E:  p.bloemendaal@cnv.nl