Onderhandelingsresultaat cao Grafimedia

Nadat we jullie begin deze week lieten weten dat we nog geen formele reactie van werkgevers hadden gekregen, ligt er nu toch een onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao Grafimedia. We horen graag jullie stem.

Nadat een ruime meerderheid van de leden het laatste eindbod had afgewezen bleef het lang stil. Er was wel informeel contact met de werkgevers over hoe we uit deze impasse konden raken. Werkgevers hadden intern veel tijd en overtuigingskracht nodig om toch nog een stap te kunnen zetten; het gaat nu eenmaal niet overal even goed in de branche. Iets wat wij ook in onze afwegingen moeten meenemen.

Onderhandelingsresultaat

Inmiddels gingen we de vakantieperiode in en hebben een ultieme poging gedaan eruit te komen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een onderhandelingsresultaat. Dit resultaat voorziet in een loonsverhoging van 10% in 21 maanden en een eenmalige uitkering van € 100,--. Naast die kleine eenmalige uitkering is het belangrijkste verschil met het vorige bod dat de looptijd van de cao met drie maanden is verkort. Dat betekent dat we drie maanden eerder weer aan tafel kunnen over een volgende cao, en dus ook eerder weer een nieuwe loonsverhoging kunnen afspreken, wat wel een verbetering is. Voor de rest is er eigenlijk zo goed als niets gewijzigd. De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat kun je in de bijlage lezen.

Neutraal advies

We leggen het onderhandelingsresultaat met een neutraal advies aan jullie voor. Neutraal, omdat wij hadden ingezet op een betere loonsverhoging, maar ook inzien dat er op dit moment gewoon niets meer in zit. Met praten komen we niet meer verder; dit is voor nu het best haalbare resultaat. We gaan er dan ook vanuit dat, als je toch besluit om tegen dit resultaat te stemmen, je ook bereid bent om in actie te komen.

Breng jouw stem uit voor 7 augustus 2024

Leden van CNV krijgen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Gezien de vakantieperiode heb je tot 7 augustus de tijd om dat te doen. We zien je stem graag tegemoet.

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina:  Cao Grafimedia | CNV  - Grafimedia | CNV            

Peter Bloemendaal
Bestuurder CNV
M: 06 2047 1887
p.bloemendaal@cnv.nl                                     

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error