Vakbonden en AnQore bereiken onderhandelingsresultaat cao

Een nieuwe cao met een looptijd van 1 oktober 2024 tot 1 oktober 2025 met een loonsverhoging van 3,25% per 1 januari 2025 en een verlenging van het sociaal plan tot 1 oktober 2026. Dat is het onderhandelingsresultaat dat de vakbonden met AnQore zijn overeengekomen.

De onderhandelingen voor een nieuwe cao bij AnQore waren geen makkelijke. Vooral de datum van de loonsverhoging was een onderwerp van discussie. De werkgever heeft laten weten dat het financieel niet mogelijk was om al een loonsverhoging bij ingang van de nieuwe cao af te spreken. AnQore stevent, net als vorig jaar, af op een fors verlies en wil daarom de kosten dit jaar in de hand houden. Daarom heeft het aangegeven een loonsverhoging per 1 januari 2025 te willen. Gezien de financiële situatie hebben we daar als bonden uiteindelijk mee ingestemd. Daar staat wel tegenover dat het sociaal plan wordt verlengd tot 1 oktober 2026. Dat was voor jou en je collega’s een belangrijk punt, zo bleek uit de ledenvergaderingen.

Splashpakvergoeding

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over een vergoeding van €60 per maand voor de buitenoperators in schalen C34, C35 en C36 die moeten werken in splashpakken (gecombineerd met ademluchtkap en fles). Deze vergoeding gaat per 1 oktober 2024 in. In de bijlage is een overzicht van alle afspraken die zijn gemaakt.

Ledenvergadering

Graag willen we je tekst en uitleg geven bij de afspraken en je de mogelijkheid geven om vragen te stellen. Daarom houden we een gezamenlijke ledenvergadering van de bonden.
Wanneer: woensdag 25 september
Waar: coka 1
Tijdstip: 14.00 u tot 14.45 u 15.15 u tot 16.00 u

Stem over resultaat

We hopen je daar te zien zodat we het uiteindelijke resultaat kunnen uitleggen. Zoals altijd heb jij en de overige leden het laatste woord en kun je digitaal je stem uitbrengen. Na de ledenvergadering ontvang je een separate mail met een link om te stemmen. Stemmen kan tot vrijdag 4 oktober.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via mail of via jouw cao-pagina: cao AnQore - Chemie en Energie | CNV 
Of stel ze op de ledenvergadering.

Mede namens Bert Voncken,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV
E: e.leunissen@cnv.nl 
M: 06-29023284

 

Downloads

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error