Stemmen op eindbod cao Bereide verf- en drukinktindustrie

Zoals eerder deze week aangekondigd, ligt er een eindbod van de werkgevers voor jouw nieuwe cao, waarover je mag stemmen. Je kunt stemmen tot en met 13 juni 2024. Het eindbod is als bijlage bij deze nieuwsbrief toegevoegd. Hieronder staan alvast een aantal punten uit het eindbod.

Loon

De werkgevers bieden de volgende loonsverhogingen bij een looptijd van 18 maanden van de cao:

  • 3,5 procent per 1 mei 2024
  • 2,25 procent per 1 januari 2025

In aanvulling hierop worden de schalen in het loongebouw uitgebreid met 1 trede.

Loongebouw

Met de invoering van het Wettelijk Minimumloon (WML) komen de lonen in schaal 1 onder het wettelijk minimum uit, zodat deze schaal leeg wordt gemaakt. In schaal 2 komen de lonen in tredes 0 en 1 onder het wettelijk minimum uit. Ook deze tredes worden leeg gemaakt.
Verder verdwijnen de aanloopschalen uit de cao.

Reiskosten

De reiskostenregeling voor woon-werkverkeer vanaf 10 km en tot maximaal 30 km gaat naar een vergoeding van € 0,23 per km, of een vergelijkbare reiskostenvergoeding.

Generatie-/Vitaliteitspact

De werkgevers willen op dit belangrijke punt momenteel geen afspraken vastleggen. Ze benadrukken echter dat ook zij het belangrijk vinden dat werknemers gezond en vitaal blijven tijdens hun werkzame leven en daarna gezond van hun pensioen kunnen genieten. Werkgevers streven naar maatwerk en zijn bereid om samen met de vakbonden te onderzoeken of er een nieuwe, kostenneutrale regeling kan worden opgezet ter vervanging van enkele regelingen in de cao. Hiervoor willen zij in ieder geval drie sessies organiseren, waarbij het initiatief bij de werkgevers ligt.

De overige punten kun je in de bijlage van deze nieuwsbrief lezen. Neem het eindbod goed door voordat je je stem uitbrengt.

Stemmen

Jij bent nu aan zet! Je kunt tot en met 13 juni 2024 stemmen over dit eindbod. De stem van de leden bepaalt of het eindbod wordt omgezet in een cao. Je ontvangt straks nog een mail om te kunnen stemmen.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnv.nl

Je kunt stemmen door naar deze nieuwsbrief te gaan die op de cao-pagina staat:
www.cnvvakmensen.nl/industrie/chemie-en-energie/cao-bereide-verf-en-drukinktindustrie/

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Alptekin Akdogan
bestuurder CNV
M: 06 4162 9515
E: a.akdogan@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error