Onderhandelingen nieuwe Sitech cao begonnen

De vakbonden en Sitech hebben vorige week en deze week gesproken over een nieuwe cao. Daarbij zijn de voorstellenbrieven van de bonden gepresenteerd en heeft Sitech haar voorstellen laten zien. Daarover wordt binnenkort verder gesproken.

Loonsverhoging
Bij de 2 onderhandelingsronden hebben de partijen het onder andere gehad over de looptijd en loonsverhoging van de nieuwe cao. De vakbonden zetten in op een stevige loonsverhoging. Ook CNV Vakmensen. In onze voorstellenbrief hebben wij voor een loonsverhoging gevraagd van 10 procent en 175 euro maandelijks. Dat is een gemiddelde loonstijging van ruim 14 procent. De overige bonden die aan tafel zitten, vragen ongeveer hetzelfde percentage. Ook vragen we aandacht voor de werkdruk en duurzame inzetbaarheid en een hogere vergoeding voor stagiaires. Deze en andere onderwerpen kwamen naar voren uit de enquête die we hebben gehouden en de gesprekken die we hebben gevoerd.

Onze voorstellenbrief kun je in de bijlage vinden.

Het gaat om een voorstellenbrief. Dat wil dus niet zeggen dat we dat ook krijgen. Daarover zijn we in onderhandeling. Op maandag 10 juli praten we verder. Als er iets te melden valt, dan hoor je dat van ons.

Samen sterk
Samen met je collega Roel Pieters onderhandelen we nu over de eerste cao onder de nieuwe eigenaar Ebert Hera. Het is van groot beland dat we een grote achterban hebben zodat we onze stem luid en duidelijk kunnen laten horen. Langs deze weg doe ik ook een oproep aan je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht Roel en ik kunnen gebruiken tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. 

Kaderlid
Mocht je zelf ook meer voor onze beweging willen doen? Wil je ook kaderlid worden, zodat we nog sterker worden bij Sitech? Laat het dan weten.  Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?
Mede namens Roel Pieters.


Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error