Onderhandelingen nieuwe dsm-firmenich-cao gaan beginnen

Een loonsverhoging van 6% voor een cao van 1 jaar, verlenging van het sociaal plan met 3 jaar en een einde aan dubbelfuncties binnen dsm-firmenich. Deze en andere onderwerpen staan in de voorstellenbrief van CNV die vandaag naar de directie van het bedrijf is gestuurd. Bij de eerste onderhandelingsronde volgende week dinsdag zullen we de voorstellen nader toelichten aan dsm-firmenich.

Onderhandelingen

De cao dsm-firmenich loopt af op 30 september en het doel is om voor deze datum weer een nieuwe cao te hebben. Daarom zijn al verschillende data vastgelegd.

  1. Eerste ronde: dinsdag 27 augustus
  2. Tweede ronde: donderdag 29 augustus
  3. Derde ronde: dinsdag 3 september
  4. Vierde ronde: vrijdag 6 september (reservedatum)

We beginnen dus met het aanbieden van de voorstellenbrieven. Deze voorstellenbrief is tot stand gekomen na verschillende bezoeken aan locaties in het hele land. Ook heeft er afstemming plaatsgevonden met de kaderledengroep. De voorstellenbrief van CNV zit als bijlage bij de nieuwsbrief. Hierin staan dus voorstellen die we neerleggen bij dsm-firmenich. Hiermee beginnen we de onderhandelingen. Wat er uiteindelijk uitkomt, is afwachten. Bij onderhandelen gaat het immers om geven en nemen.

Onderhandelingsdelegatie

Namens CNV zal kaderlid Roland Bezemer naast mij aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. Roland is al jaren de steun en toeverlaat en vraagbaak voor de CNV-bestuurder.  We zullen je op de hoogte houden van de voortgang van de onderhandelingen. Aangezien de data erg dicht op elkaar zitten, kan het zijn dat we niet na iedere bijeenkomst een nieuwsbrief de deur uit laten gaan.

Vragen

Heb je nog vragen of aanmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via de cao-pagina Cao DSM CNV 

Mede namens de kaderleden
Roland Bezemer, Ranoe Bahadoer en Timo van den Berg,

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284
e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Downloads