NOG GEEN OPENINGSBOD VANUIT ZEELAND REFINERY N.V.

Op 24 september 2024 voerden FNV en CNV een eerste gesprek over jullie nieuwe cao. Na een uitgebreide business-update over de huidige stand van zaken binnen de onderneming en de blik op de toekomst, hebben vakbonden hun voorstellen toegelicht.

Business update

In een update gaf jullie werkgever aan dat zij komende periode voor grote uitdagingen staan in het kader van de transitie van verduurzaming van de industrie en dat dit een behoorlijke (financiële) investering vergt van Zeeland Refinery N.V.

Toelichting inzet vakbonden: nadruk op fatsoenlijke loonsverhoging en goede secundaire arbeidsvoorwaarden

In de toelichting vanuit de vakbonden op onze voorstellenbrieven (als bijlage toegevoegd) hebben wij benadrukt dat onze leden dit jaar opnieuw inzetten op een goede loonsverhoging met daarin compensatie van de inflatieachterstand en een koopkrachtverbetering. Dit is in onze ogen noodzakelijk om een aantrekkelijke werkgever te blijven voor zowel nieuwe medewerkers als ook de huidige medewerkers te behouden. Daarnaast hebben we vanuit de vakbonden met onze voorstellen stevig ingezet om te komen tot een verbetering in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld het aanpassen van schaal I om dit gelijk te stellen aan de huidige werkbelasting en verantwoordelijkheden. Ook hebben we uitgebreid stilgestaan bij de onderbezetting in sommige ploegen, het overwerk en de extra opkomsten. Met Zeeland Refinery willen wij structurele afspraken maken over het terug dringen van de werkdruk en de oorzaken die daaraan ten grondslag liggen. Wij waren dan ook erg verbaast dat jullie werkgever een voorstel doet tot het verhogen van het aantal opkomstdagen in het kader van extra scholing en training. Ook doet jullie werkgever een voorstel over het aanpassen van artikel 6 arbeidsduur deeltijdarbeid.

Nog geen reactie op onze voorstellen vanuit jullie werkgever

De voorstellen vanuit de vakbonden zijn bekend bij jullie werkgever. Helaas hebben wij nog geen inhoudelijke reactie op onze voorstellen mogen ontvangen. Zeeland Refinery heeft ook nog geen loonbod gedaan.

Volgende onderhandelingsronde 16 oktober 2024

Zeeland Refinery heeft bij ons aangegeven dat ze een integrale reactie zullen geven op al onze voorstellen tijdens de eerstvolgende onderhandelingsronde op 16 oktober 2024.

In de tussentijd geldt dat jij onze positie aan tafel versterkt door met je collega’s te praten over de cao. Is je collega nog geen lid? Schrijf hem of haar dan in bij de vakbond: Nodig anderen uit om ook FNV-lid te worden - FNV of Word vandaag nog lid van CNV | CNV - CNV.nl | CNV

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina:  Cao Zeeland Refinery - Chemie en Energie | CNV 

Lars Catsman, Edwin de Jonge, Ronald Meulpolder en Elsa van der Kraats namens FNV Procesindustrie en
Jesse de Decker en Erik Riemens en Aron Foppen namens CNV

Aron Foppen
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9719
a.foppen@cnv.nl 

Downloads