Directie doet eindbod voor cao Lyondell Chemie Nederland B.V. (BoMa)

Op donderdag 23 mei 2024 was de vierde onderhandelingsronde voor de cao Lyondell. In deze onderhandeling hebben we opnieuw discussie gevoerd over de loonsverhoging en de gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarden. In deze nieuwsbrief lees je daar meer over.

Eindbod

Lyondell heeft de huidige situatie toegelicht waar ze zich momenteel in bevindt en ook de mededeling die onlangs is gedaan door de CEO over de strategie en de diverse opties die onderzocht gaan worden voor de toekomst van BoMa/Lyondell in Europa. In het verlengde hiervan en de onzekerheid die het met zich meebrengt heeft Lyondell een eindbod neergelegd.  
Het eindbod zal nader uitgewerkt worden en we verwachten begin volgende week de tekst met jullie te kunnen delen. 

Ledenbijeenkomsten

Op 11 juni 2024 willen we twee ledenbijeenkomsten (begin van de middag en begin van de avond) houden om het eindbod nader toe te lichten. Locatie en tijdstippen volgen nog. Na deze bijeenkomsten zullen we een digitale stemming onder de leden uitzetten over het eindbod. 

Nieuwsbrief

Volgende week zullen we jullie nader inhoudelijk van het eindbod en de tijdstippen en locatie van de ledenbijeenkomsten  op de hoogte stellen. Houd dus de nieuwsbrieven goed in de gaten! Je kunt de nieuwsbrieven ook terug lezen op onze cao pagina. Op de cao-pagina kun je ook reageren en je vragen stellen.

Voor vragen kan je altijd contact met mij opnemen via mail (j.hoogland@cnv.nl) of spreek één van de kaderleden aan.

Mede namens de gezamenlijke onderhandelingsdelegatie,

Vincent Feenstra, Vince Oskam en Elsa van der Kraats namens FNV Procesindustrie

en

Joop Oskam, Marco Peters en Jelmer Hoogland namens CNV