Cao-overleg Codi van start

Binnenkort loopt de cao van Codi af. Op 1 juli heeft CNV voor het eerst gesproken met werkgever over een nieuwe cao vanaf 1 september aanstaande. In deze nieuwsbrief een korte update. In de bijlage vind je de voorstellenbrief.

Wat wil het CNV?

Tijdens het overleg hebben we onze voorstellen voor een nieuwe cao overhandigd en toegelicht. CNV heeft tijdens het overleg aangegeven dat wij vinden dat er ook iets gedaan moet worden aan het koopkrachtverlies vanwege de hoge inflatie in m.n. 2022 (maar ook nog 2023). Werkgever denkt daar anders over. Wordt vervolgd.

Ons voorstel met betrekking tot 5 mei als jaarlijkse vrije dag kan opnieuw niet op een warm onthaal rekenen, helaas.

Voor het fietsplan is er onvoldoende ruimte in de werkkostenregeling, aldus werkgever. 

Het contract met Be Frank voor de pensioenregeling is vorig jaar voor de periode van 5 jaar verlengd. Dat vinden we erg jammer, omdat wij van mening zijn dat je voor (bijna) hetzelfde geld wél een collectieve pensioenregeling kunt afspreken. De huidige PPI-regeling bij Codi is een individuele pensioenregeling. Alle voordelen maar vooral ook alle nadelen en risico's draag jij. Bovendien ben je op je pensioendatum ook nog eens geld kwijt aan een verzekeringsmaatschappij om een regeling voor jezelf in te kopen.  We hopen dat we daarover, ondanks het feit dat Codi zonder CNV daarin te betrekken het contract met Be Frank heeft verlengd, toch nog in gesprek komen.

De kilometervergoeding woon-werk-verkeer blijkt al op het huidige fiscale maximum te zitten (23 cent per kilometer); dat voorstel kunnen we dus intrekken.

Naar aanleiding van ons voorstel om een gevaarlijk-werk-toeslag voor de medewerkers van de mengerij, heeft Codi toegezegd serieus te kijken naar manieren om de werkomstandigheden gezonder/veiliger te maken. Dat is ook beter voor je gezondheid dan een toeslag. We zijn benieuwd naar het onderzoek en de maatregelen en we hopen dat die voldoende helpen.

Wat wil Codi?

Codi heeft aangegeven met het CNV graag afspraken te willen maken over het verkopen van ADV-dagen. Volgens Codi is daaraan behoefte onder de medewerkers. Dit voorstel is in strijd met het beleid van het CNV (wij willen eerder dat mensen korter gaan werken dan langer), maar wij zijn ook wel benieuwd hoe jij en je collega's daarover denken. Laat het ons weten via a.bulsink@cnv.nl
Overigens kun je al 5 ADV-dagen verkopen als je dat wilt. We zijn benieuwd hoeveel collega's daarvan gebruik hebben gemaakt.
Codi heeft aan ons gevraagd hoe wij denken over de vorm van de loonsverhoging (zoals in deze cao; deels in centen en deels in procenten). Wij kunnen ons voorstellen dat we daar weer op uitkomen. 
Hoe lang de af te sluiten cao moet duren hangt af van de afspraken die we kunnen maken op voor het CNV belangrijke onderwerpen.

Kantinebijeenkomsten

We organiseren 2 bijeenkomsten op donderdag 22 augustus. De eerste van 13-14 uur en de tweede van 14-15 uur in de kantine van Codi.
We willen dan graag met je in gesprek over de stand van zaken en de keuzes die we moeten maken in het overleg.

Tweede cao-overleg

Een volgend overleg is gepland op maandag 26 augustus.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl .Samen staan we sterker!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Codi in.


Onderhandelingsdelegatie CNV
Aletta Bulsink en Willem Rensen
M: 06 2047 1888
E: a.bulsink@cnv.nl


Downloads