Cao-onderhandelingen Bereide Verf- en Drukinktindustrie

Vorige week hebben de vakbonden twee dagen met de werkgevers onderhandeld om tot een akkoord te komen over jouw cao. Helaas heeft dit niet tot een onderhandelingsresultaat geleid. Deze week zullen de werkgevers een eindbod naar de vakbonden sturen. Hieronder lees je alvast wat er op het gebied van loon, loongebouw en generatiepact in het eindbod zal staan.

Loon en loongebouw

Met een cao-looptijd van 18 maanden, stellen de werkgevers een loonsverhoging in twee stappen voor: 3,5% per 1 mei 2024 en 2,25% per 1 januari 2025.
Ook wordt er vanaf 1 januari 2025 aan het einde van elke loonschaal een extra trede toegevoegd, met een waarde van ongeveer 1,5%. Dit biedt werknemers meer perspectief. Bovendien worden alle lonen aan de onderkant van het loongebouw die na de verhoging op 1 januari 2025 onder het wettelijk minimumloon vallen, geschrapt. Dit betekent dat groep 1 en de aanloopschalen zullen verdwijnen.

Generatiepact

De werkgevers willen op dit moment geen generatiepact afspreken. Ze hebben voorgesteld om drie sessies te organiseren waarin zij met de vakbonden in gesprek gaan over het generatiepact.

Hoe nu verder..

Zodra we het eindbod van de werkgevers hebben ontvangen, zullen we dit met je delen in de volgende nieuwsbrief. In die nieuwsbrief doen we ook een oproep om te stemmen over het eindbod. Jij en je collega’s die lid zijn van CNV beslissen uiteindelijk of we de cao zullen ondertekenen.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnvvakmensen.nl

Wil je ook naar de cao-pagina ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/industrie/chemie-en-energie/cao-bereide-verf-en-drukinktindustrie/

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Ben je geen lid dan horen wij wel heel graag wat jij ervan vindt, laat weten wat jouw stem is op de cao-pagina. Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Alptekin Akdogan
bestuurder CNV
M: 06 4162 9515
E: a.akdogan@cnv.nl

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error