BBio doet aangepast voorstel voor nieuwe cao

Op 18 juli jl. heb ik je geïnformeerd over het eindbod dat de werkgever op 16 juli heeft gedaan. Wij hebben er voor gekozen om dit eindbod niet aan de leden voor te leggen.

Waar we vooral moeite mee hadden, is het feit dat bij meerdere onderdelen de werkgever in het eindbod had omschreven dat de verdere uitwerking en voorwaarden met de ondernemingsraad zou worden overeengekomen.

Overleg

Nadat er telefonisch contact is geweest tussen BBio en de bonden heeft er op maandag 9 september opnieuw een overleg plaats gevonden. Tijdens dit gesprek heeft de werkgever toegezegd de betreffende toevoeging uit het document te halen.

Afwijzing AVV

Inmiddels was ook duidelijk dat de uitslag van de stemming die de AVV had uitgezet negatief was. Hierdoor moest de werkgever ook met de AVV in gesprek om tot een verbeterd resultaat te komen.

Uitkomst van onderhandelingen

Met de werkgever hebben we besproken wat er nodig was om een resultaat te bereiken. Werkgever heeft daarbij heel duidelijk aangegeven dat er qua loon echt geen ruimte meer was.

We hebben daarom verder moeten kijken en zijn gekomen tot één extra vrije dag per jaar gedurende de looptijd van de cao. Deze extra vrije dag heeft een bepaalde waarde die je vervolgens kunt optellen bij de loonsverhoging. Daarnaast is afgesproken dat de eerste loonverhoging iets eerder in gaat.

Daarmee hebben we er met elkaar voor gekozen om het document als ‘uitkomst van onderhandelingen’ te betitelen. Dit betekent dat we het document ter stemming zullen voorleggen aan de leden en dat alle leden de mogelijkheid hebben om zelf hun keuze te maken en aan te geven of ze de inhoud voldoende of onvoldoende vinden.

Ledenbijeenkomst

Voordat we het document aan de leden voorleggen ter stemming, willen we de inhoud tijdens een ledenbijeenkomst met elkaar doornemen en eventuele vragen beantwoorden. Daarom nodigen we je via deze weg uit voor de bijeenkomst. Omdat we op korte termijn geen mogelijkheid hebben om fysiek bij elkaar te komen, hebben we besloten een digitale bijeenkomst te organiseren. Deze zal plaatsvinden op onderstaande datum. Eerder was helaas ook niet mogelijk.

Digitale Ledenbijeenkomst BBio: Donderdag 10 oktober 11:00

Stuur mij uiterlijk 9 oktober een e-mail als je aan de bijeenkomst wilt deelnemen.

Alle informatie is ook te vinden op www.cnv.nl. Ga naar het kopje cao en tik in het zoekveld Bilthoven. Je komt nu op de cao-pagina BBio waar deze nieuwsbrief ook te vinden is.

Nog geen lid? Meldt je zo snel mogelijk aan op www.cnv.nl. Samen staan we sterk.

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV? Neem dan contact met mij op.


Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma,

h.jongsma@cnv.nl

06-22383073.