Artikel Follow the Money volgt Yara, berichtgeving grijpt leden aan

Aan de leden werkzaam bij Yara Nederland. Donderdag 4 juli 2024 is een artikel over Yara verschenen van Follow the Money. Dit heeft onrust veroorzaakt in zowel Sluiskil, maar vooral in Vlaardingen.

Follow the Money

Follow the Money is een organisatie van onderzoeksjournalisten die zich richt op een specifiek onderwerp en dat diepgaand onderzoek doet.

Dit bericht is niet goed voor het imago van Yara omdat het serieuze onderzoeksjournalistiek betreft, dat is overigens nog geen garantie voor wat wel of niet juist is van hetgeen geschreven wordt. 
Wat je moreel ook vindt van wat Follow the Money naar buiten brengt, als vakbonden kunnen we daar vooralsnog alleen wat van denken. Indien wij echter door andere media benaderd worden, is het wel onze taak te verwoorden wat het personeel hier mogelijk van denkt.

Wij hebben van individuele leden en via ledenraadplegingen vernomen dat men bezorgd is over de reputatie van Yara als milieubelastend bedrijf en hoe een deel van de politiek en milieubeweging daarop reageert. Deze publicatie er nog bij, is dus zeer ongewenst. 

Vervolg ledenraadpleging

Op dit moment loopt de ledenraadpleging voor een nieuwe cao. Deze brief is beslist geen stemadvies, maar we willen jullie wel vragen je niet te laten beïnvloeden door een bericht in de media. Wij zullen op constructieve wijze onze relatie met Yara voortzetten.

We betreuren het dat we dit bericht, net als jullie, uit de media hebben moeten vernemen. Tot op heden hebben wij geen contact hierover met de directie gehad, wij hadden hen hier wel om verzocht.

Wij vertrouwen er op jullie hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Mede namens Kathelijne van der Voort (bestuurder CNV),

Peter Vlaming
Bestuurder CNV
M: 06-53 29 52 56
E:  p.vlaming@cnv.nl