Westlake reorganisatie: Kom naar één van de bijeenkomsten 13 augustus

Beste lid, wij zijn net als jullie van de week geïnformeerd over het besluit van de Westlake om een deel van het bedrijf vanwege slechte resultaten stil te leggen. De ontwikkelingen bij Westlake baten ons zorgen. In deze nieuwsbrief een uitnodiging om bij elkaar te komen over de ontwikkelingen en wat jij als werknemer kan doen!

Geïnformeerd
We hebben van jullie plantmanager begrepen dat gaat het om een verlies van 50 formatie plaatsen. De verwachting is dat er voor 20 formatieplaatsen intern herplaatsing mogelijk is en voor de overige 30 formatie niet. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee; wat betekent dit voor jou/ voor je collega? Westlake heeft aangegeven dat ze met ons over een sociaal plan willen spreken. 27 augustus stond een gesprek gepland voor cao onderhandelingen. Jullie begrijpen dat we na zo’n ingrijpend mededeling tijd nodig hebben om èèrst opvang sociale gevolgen te regelen voordat we ons kunnen focussen op de cao. Het verraste ons te horen dat de OR al positief advies heeft afgegeven. Dat maakt de onderhandelingspositie van jullie, de werknemers, wat lastiger. Het betekent namenlijk dat Westlake de plannen nu al kan uitvoeren zonder sociaal plan. We zijn daarom benieuwd naar de waarde van de uitnodiging om te spreken over een sociaal plan. Dit gaan we horen.

We hebben jullie daar wel bij nodig!
Het gaat om jullie. Wat vinden jullie van deze ontwikkelingen? Wat willen jullie dat we met Westlake gaan bespreken? Graag nodig ik jou uit voor een ledenbijeenkomst. We hebben een ruimte geregeld in het Atlas Hotel te Spijkenisse op 13 augustus.
1ste sessie 14.00 uur
2de sessie 16.00 uur 

Hopelijk zien we jullie allemaal daar!
Mochten ervoor nog vragen zijn, mail of bel mij gerust.

Vragen? Of is je collega nog geen lid?
Maak ze lid! Dit kan via de website, maak je collega lid en ontvang zelf ook een leuk extraatje!
Trouwens, op de cao-pagina kun jij 24/7 reageren op de cao-onderhandelingen, onze nieuwsbrieven of op elkaar. Hou altijd jouw cao-pagina in de gaten!

Met vriendelijke groeten, mede namens kaderlid Berthy Manuels,
Micky van Loon, bestuurder CNV

(m.vanloon@cnv.nl of 0628866596)