Eindbod van Visko Teepak

Helaas is het niet gelukt om een cao voor Visko Teepak af te spreken. We zijn er niet uitgekomen met de cao-onderhandelingen. De directie heeft een eindbod (zie bijlage) neergelegd. Een eindbod betekent dat de directie niet verder wil onderhandelen.

Wat staat er in het eindbod

6,5% Loonsverhoging per 1 april 2023 voor een 1-jarige cao. Onder voorwaarde dat de garantie dat iedereen die bij Visko Teepak werkt minimaal 130% van het minimumloon krijgt, wordt geschrapt uit de cao.

De werknemers met de laagste lonen gaan er dan in april op achteruit in plaats van verder vooruit.

Voor iedereen betekent dit:  Een loonsverhoging, veel lager dan de inflatie, ten koste van de garantie van de laagste inkomens op een inflatiecorrectie.

Voor vakbonden is dit veel te weinig.

Ledenvergadering

We organiseren hierover een ledenvergadering bij Visko Teepak:

  • Op 13 maart 2023 om 14.00 uur.

We zullen tijdens deze vergadering het eindbod bespreken en in stemming brengen.

Mocht de meerderheid van de leden tegenstemmen (vakbonden leggen dit eindbod met een negatief advies aan de leden voor), dan zullen we aansluitend onze actievergadering houden en stemmen over het actietraject.

Om tot een actie te besluiten, moeten 75% van de aanwezige vakbondsleden voor het voeren van acties zijn. Een belangrijke vergadering dus.

Samen staan we sterk, dus komt allen!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 22
E  j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Downloads