Tweede ronde cao Teijin Aramid

Vandaag hebben we een 2e cao-overleg gehad. Het belangrijkste onderwerp dat uitvoerig aan de orde is gekomen is de pensioenregeling. De rapportage van de twee pensioendeskundigen van de vakorganisaties en de werkgever is toegelicht en bediscussieerd.
Pensioen

Uit de pensioen rapportage komt naar voren dat de premie van 26,53% onvoldoende is om de huidige regeling te handhaven. In dat geval heb je twee keuzes: ofwel de huidige regeling moet versoberd worden, ofwel de premie moet omhoog.

Alle partijen hebben uitgesproken dat het de ambitie is om de kwaliteit van de huidige pensioenregeling onverkort en ongewijzigd te handhaven. Dit betekent dat er dus meer premie moet worden betaald aan het PGB. In 2021 is dat 1,4% meer premie en vanaf 1 januari 2022 is dat 3,64% meer premie. Gelet op de gezamenlijke uitgesproken ambitie zullen cao partijen in goed overleg oplossingen en afspraken moeten gaan maken over de financiering van deze stijging van de pensioenpremie. Dit is dus een belangrijk onderdeel van de cao-onderhandelingen.

Op 25 maart a.s. wordt het cao-overleg hervat.

Vragen?
Neem contact met mij op per mail: a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl of per telefoon 06 478 26 875