Stem over nieuwe aanvullende wachtdienstvergoeding Sitech

Na opnieuw moeizame onderhandelingen heeft Sitech aanvullende afspraken voorgesteld voor de wachtdienstregeling. Het nieuwe voorstel houdt in:

Iedereen die wachtdiensten loopt, krijgt eenmalig 500 euro bruto. Daarnaast krijgt de medewerker per oproep 75 euro.
Medewerkers die ongepland wachtdienst hebben omdat ze bijvoorbeeld een collega moeten vervangen wegens ziekte, krijgen daarnaast door de week een vergoeding van 50 euro per dag en in het weekend en feestdagen 125 euro per dag (alle bedragen zijn bruto).

Extra compensatie

Leden gaven tijdens de eerder gehouden ledenvergaderingen en per mail aan dat ze vonden dat medewerkers die meer wachtdiensten lopen, ook extra gecompenseerd moeten worden. Daarover ligt nu een aanvullende afspraak voor. Medewerkers in kleine teams, die meer dan 9 weken wachtdienst hebben, krijgen vanaf de 10e week een vergoeding voor ‘ongepland’. Dus 50 euro per dag door de week en in het weekend 125 euro.
In de bijlage vind je het complete voorstel aan en rekenvoorbeelden. Deze voorbeelden laten zien wat de nieuwe regeling financieel oplevert.

Duur afspraak

Deze aanvullende afspraken gelden alleen voor dit jaar. Voor 2024 dus. We hebben als bonden in deze werkgroep geprobeerd om bredere afspraken te maken, maar Sitech laat weten niet verder hierop in te willen gaan.
Voor dit moment is dit het maximale dat we konden bereiken.

Stem!

Uiteindelijk heb jij en je collega’s natuurlijk het laatste woord. Heb jij ook wachtdienst? Stem dan. Dat kun je doen door een mail te sturen. Dat kun je doen door op de onderstaande links te klikken.

Ik stem voor

Of

Ik stem tegen

Je kunt je stem uitbrengen tot vrijdag 14 juni a.s. om 09.00 uur.

Digitale vergadering

Heb je nog vragen meld je dan aan voor deelname aan de teamvergadering op dinsdag 11 juni om 15.30 uur. Klik HIER om aan de vergadering deel te nemen. 

Nieuwe afspraken in cao

Los van deze stemming realiseren we ons terdege, dat de huidige regeling niet ideaal is. Daarom willen we bij de komende Cao-onderhandelingen nieuwe afspraken maken over de wachtdienstregeling.

Mede namens de kaderleden Matty Ristenpatt en Roel Pieters.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV 
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnv.nl

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error