Update cao Shin-Etsu

Je leest hier een terugkoppeling op de ledenvergadering van afgelopen vrijdag en vragen je om je steun te geven voor een cao.

Afgelopen vrijdag 28 januari 2022 hebben wij 2 bijeenkomsten georganiseerd over de opgezegde CAO door Shin-Etsu. Door corona kon ik helaas niet bij deze bijeenkomst zijn. Tijdens deze bijeenkomst is jullie aangegeven dat er op woensdag 2 februari een gesprek gepland staat met jullie werkgever. Helaas kan dit fysieke gesprek in verband met Covid-19 omstandigheden van één van de bestuurders van Shin-Etsu niet doorgaan, daarom zal dit middels MS Teams plaatsvinden.

Ook hebben wij het afgelopen vrijdag gehad over het mailen van de OR, waarin een statement wordt gemaakt dat jullie een CAO willen in plaats van een AVR.

Na meerdere mailtjes richting mij is het verzoek om niet de OR te mailen, maar om mij als vakbondsbestuurder te mailen als je een CAO wilt. Ik zorg er dan voor dat de anonimiteit gewaarborgd blijft en dat iedereen zijn of haar mening kan verkondigen. De aantallen die voor de CAO zijn zal ik samen met de CNV collega bundelen en op die manier zowel de OR als de bestuurders van Shin-Etsu op de hoogte stellen van het aantal dat een duidelijk signaal afgeeft.

Mail naar j.honders@cnvvakmensen.nl als titel ‘JA, ik wil een cao!’ als je wilt dat de vakbonden aan tafel blijven en namens jullie een CAO onderhandelen.

Na het gesprek met de bestuurders van Shin-Etsu van aanstaande woensdag zal ik jullie een nieuwe nieuwsbrief sturen om toe te lichten wat de uitkomsten van dit gesprek zijn.

Dit mailtje kan in de organisatie gedeeld worden, ook met collega’s die niet lid zijn van de vakbond!

Meepraten op cao-pagina

Op de  website van CNV Vakmensen kun je het hele cao-traject volgen en ook je mening delen, reageren op anderen of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina 

Johann Honders

E-mail: j.honders@cnvvakmensen.nl

Tel: 06 – 30 20 51 36

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error