Tweede ronde cao-onderhandelingen Sabic Limburg

Een beginbod van 3% voor een cao van een jaar. Dat heeft Sabic Limburg op tafel gelegd bij de tweede onderhandelingsronde. De werkgever heeft aangegeven voor 1 juli een nieuwe CAO te willen afsluiten en dat ze een herhaling van de cao-onderhandelingen van vorig jaar wil vermijden. Dat is en blijft ook onze insteek.

Reactie Sabic
Sabic Limburg heeft maandag een laatste update gegeven van de financiële resultaten van het 4e kwartaal van de Site Geleen. Daarna heeft de werkgever een reactie gegeven op de voorstellen zoals die door de gezamenlijke werknemersorganisaties zijn ingediend.

Discussiepunten
Op sommige punten zijn de partijen nader tot elkaar gekomen. Maar de uiteindelijke lijst van 34 onderwerpen bevat nog steeds de nodige, stevige discussiepunten. Tijdens de bijeenkomst is veel gesproken over werkdruk en onderwerpen die daarmee te maken hebben, zoals bezetting en opleidingen. Ook is er gesproken over de werkingssfeer van de cao.

Loonbod onvoldoende
De vakbonden hebben hierop gereageerd. Daarbij hebben we onder andere aangegeven dat het loonbod dat nu op tafel ligt, niet voldoet. Maandag gaan de onderhandelingen verder.

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of ga naar jou cao-pagina.

Mede namens delegatielid Christiaan Carlucci.

Ed Leunissen
Bestuurder
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error