SABIC houdt vast aan verhuizing hoofdkantoor naar Amsterdam

SABIC lijkt zich niets aan te trekken van de petitie die door zo’n 400 medewerkers is ondertekend. Dat blijkt uit een gesprek met de leiding. In de petitie wordt opgeroepen om kantoor Sittard open te houden.

Afgelopen vrijdag hebben vakbonden een terugkoppeling gegeven aan SABIC naar aanleiding van de gehouden ledenbijeenkomsten op 11 januari. Tevens de dag waarop we plusminus 400 handtekeningen hebben overhandigd met de oproep om het hoofdkantoor open te houden.

Jullie boodschap

De boodschap die we hebben meegekregen uit de ledenbijeenkomsten was duidelijk: houd het hoofdkantoor open anders wordt de organisatie uit elkaar getrokken. Dat is slecht voor de business.
Besprekingen over een sociaal plan, waarbij je al uit gaat van sluiting, zijn nu niet aan de orde: zorgvuldigheid voor snelheid. Dit laatste ondanks dat velen snakken naar duidelijkheid.

SABIC’s reactie

Afdronk van de reactie van SABIC is kort samengevat dat jullie werkgever in gesprek is met de OR en daarbij nog steeds de weg naar Amsterdam aanhoudt. Wat dan de waarde is van jullie petities moet dan nog blijken. SABIC zegt 1 ding zeer belangrijk te vinden. Men wil jullie snel duidelijkheid geven.
Naar onze mening en jullie boodschap staat zorgvuldigheid toch echt voorop.

Vervolgafspraak

Op 16 februari spreken we jullie werkgever opnieuw. Heb je opmerkingen, suggesties voor die vervolgafspraak meld je dan bij jouw vakbondsbestuurder. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan hoor ik ze graag. Dat kan via mail of via de cao-pagina op de site van CNV Vakmensen. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Samen sterk

De mogelijke verplaatsing van het hoofdkantoor van Sittard naar Amsterdam geven opnieuw aan hoe belangrijk het is om een sterke vakbond te hebben. Ga daarom in gesprek met niet georganiseerde leden en vraag ze om lid te worden. Want alleen met een sterke vakbond staan we sterk. Kijk op Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl