Onderhandelingen voor een nieuwe cao Sabic Limburg gaan beginnen

De cao-onderhandelingen voor de oude cao zijn nog maar net voorbij, of we kunnen alweer starten met de gesprekken voor een nieuwe cao. Maandag zullen we de voorstellenbrief aanbieden aan de directie en zullen de onderhandelingen van start gaan.

In de voorstellenbrief staan de punten die we bij jullie hebben opgehaald door middel van een enquête en individuele gesprekken. Ook hebben we rekening gehouden met de arbeidsvoorwaardennota van CNV Vakmensen.

Wij stellen in onze brief onder andere het volgende voor:

  1. Een cao van 1 jaar,
  2. De loonsverhoging koppelen aan de consumentenprijs index oftewel een Automatische Prijs Compensatie (APC),
  3. Reiskostenvergoedingen omhoog naar het fiscaal maximaal toegestane bedrag (22 cent in 2024),
  4. We willen praten over vermindering van werkdruk,
  5. ODO dagen van tafel.

De voorstellenbrief is als bijlage bijgesloten. Heb jij nog vragen of opmerkingen? Laat het ons dat weten. Dat kan via jouw cao-pagina of per mail.

Onderhandeling

Zoals altijd, kunnen we niet beloven dat alle voorstellen van onze kant worden gehonoreerd. Het gaat immers om een onderhandeling. Om geven en nemen. Wel zullen we ons maximaal inzetten om een zo’n goed mogelijke cao voor jouw en je collega’s af te sluiten. Dat kunnen we alleen samen bereiken. Alleen samen staan we sterk. Alleen samen kunnen we zorgen dat de werkgever naar onze voorstellen luistert. 

Neem plaats aan de onderhandelingstafel

Bij de onderhandelingen zal ik opnieuw alleen aan tafel zitten. Het is in jullie belang dat er ook iemand van de werkvloer plaatsneemt aan de onderhandelingstafel. Iemand die me voorziet van broodnodige adviezen. Jij loopt immers dagelijks rond bij SABIC. Jij weet welke gevolgen beslissingen hebben. En uiteindelijk gaat het over jouw cao, jouw arbeidsvoorwaarden. Daarnaast spelen er momenteel veel zaken bij Sabic Limburg die tot veel onrust zorgen. Denk aan de verplaatsing van het hoofdkantoor. Wil je naast me plaatsnemen aan de onderhandelingstafel? Of wil je meer weten over het werk? Laat het mij dan weten of kijk op onze site.

Werf leden

Ook roep ik je op om mensen warm te maken om lid te worden van onze beweging. Hoe meer mensen er lid zijn van de bond, hoe meer invloed we aan de onderhandelingstafel hebben. Ik roep jullie daarom op om mensen die nog niet zijn georganiseerd te wijzen op het belang van een sterke bond. Praat met ze en overtuig ze ervan om lid te worden van onze beweging. Laat ze zien dat een lidmaatschap van de bond ertoe doet. Dat we samen het verschil kunnen maken. Want samen zijn we sterk! Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error