Stemming generatiepact Sabic

In de laatst overeengekomen cao is afgesproken dat een commissie, bestaande uit leden van de OR, vakbonden en het management van Sabic IP zou onderzoeken, of een Generatiepact oplossingen zou kunnen bieden om de hoge werkdruk te kunnen verminderen.

Namens CNV Vakmensen hebben Gérard Jansen en Manus Bolders zitting genomen in deze commissie. Complimenten aan de commissie dat men tot een voorstel is kunnen komen. Al jaren is de te hoge werkdruk als gesprekonderwerp veelvuldig aan de orde geweest.

Aan jullie nu de vraag wat jullie vinden van dit voorstel.

Basis van vrijwilligheid
Je kunt gebruik maken van de regeling vanaf 58 jaar, duur van de regeling is maximaal 7 jaar, verplicht is het NIET!

Afspraak in eerste instantie voor drie jaar
De afspraak van het generatiepact wordt gemaakt voor drie jaar, daarna wordt geëvalueerd of partijen dusdanig tevreden zijn met de regeling dat deze voortgezet kan worden. Bij de start is het wel de intentie de regeling na drie jaar voort te zetten.

Bijdrage medewerker
De bijdrage van werknemers omvat dat je minder gaat verdienen indien je gebruik maakt van de regeling en dat je geen recht meer hebt op het extra verlof van 480 uren, zoals omschreven in artikel 6.6 van de cao.

In de bijgevoegde presentatie staan de percentages genoemd die je kunt gaan werken. De regeling moet op de afdeling geregeld worden. Werkgever en OR borgen de uitvoering en bij geschillen is er een onafhankelijke commissie waarin vakbonden en P&O vertegenwoordigd zijn.

FTE neutraal
Het principe van de regeling is dat alle uren die minder gewerkt worden opgevuld gaan worden door nieuwe collega’s die een arbeidsovereenkomst bij SABIC krijgen.

De collega’s van het FNV kiezen er voor een presentatie te geven voor hun leden.
Wij kiezen er voor via deze brief te vragen of je akkoord wilt gaan met de regeling. We doen dit om je de gelegenheid te bieden je persoonlijke vragen te stellen aan Gérard en/of Manus.
Je kunt hen bereiken via de volgende e-mailadressen:
Gérard Jansen, Gerard.jansen@sabic.com
Manus Bolders, Manus.bolders@sabic.com

Klik HIER om door te geven of je akkoord bent met de regeling.
Dit kan tot uiterlijk woensdagmiddag 25 september 12.00 uur.

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Downloads