Ledenraadpleging en OR-verkiezingen

Het zijn roerige tijden bij Sabic. De geplande cao-onderhandelingen zijn meerdere malen uitgesteld omdat Sabic geen mandaat had. Vrijdag 17 januari kregen we na meermaals Sabic actief benaderd te hebben, het bericht dat er mandaat was.

Voorstellen
De eerste bijeenkomst heeft vervolgens maandag 20 januari plaatsgevonden. We hebben de voorstelbrieven van de bonden toegelicht. Het antwoord van Sabic is dat alle voorstellen van alle bonden worden afgewezen.

Onderhandelingen
Tijdens de cao-onderhandelingen voor Sabic LBV heeft men dat ook een keer gepresteerd. Sabic is hier voor mij uniek in. Elders heb ik het nog niet meegemaakt dat een bedrijf zich zo opstelt. Wat Sabic wel te bieden heeft, is een cao van twee jaar met een loonsverhoging van 1,75% per jaar. Dat is dan echter ook alles. Vervolgens zijn we de onderhandelingen gestopt en hebben Sabic aangegeven met jullie te willen overleggen over hoe het nu verder moet.

Er vindt een ledenraadpleging plaats:
Locatie: kantoor 4 Lexan Finishing
Datum: woensdag 5 februari
Tijd: 14.00 uur

Nieuwe OR-verkiezingen
Sabic wil zich gaan opsplitsen in SABIC-PetChem en in SABIC-SHPP. Beide bedrijven gaan een aparte OR krijgen.
Het doel is dat je op zeer korte termijn weet bij welk bedrijf je gaat werken.
Voor beide op te richten ondernemingsraden is men op zoek naar bevlogen mensen, die graag mee willen denken en actief zaken willen begeleiden en opvolgen. Vanuit de wet op de ondernemingsraden (WOR) krijg je tijd om OR-werk te kunnen doen. Je hoeft OR-werk dus niet naast je huidige werktijd te doen, maar je wordt vrijgesteld van je reguliere werk op tijden dat dit noodzakelijk is voor het OR-werk.

Er komt een verkiezingskrant en het proces van OR-verkiezingen wordt op korte termijn opgezet. Vanuit CNV Vakmensen zal je ook een bereidverklaring toegestuurd krijgen.
Wat we nu van je vragen is na te denken of OR-werk iets voor je zou kunnen zijn?
Ton van Heereveld vertegenwoordigt CNV Vakmensen momenteel in de OR van Sabic IP.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen dan kun je Ton bereiken via Ton.Vanheereveld@sabic.com. Een afspraak is daarna snel gemaakt.
We wachten jullie reacties af en zien jullie graag op de ledenraadpleging op woensdag 5 februari.

Mede namens Ton Van Heereveld en Manus Bolders,
Peter Vlaming,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 53 29 52 56
E p.vlaming@cnvvakmensen.nl