Cao PPG: Onderhandelingsresultaat

Afgelopen donderdag 16 mei is een onderhandelingsresultaat met jullie directie bereikt. Daarmee ontstaat een cao die loopt van 1-01-2024 tot 31-12-2024 . Per 1 januari 2024 ontvangen jullie een verhoging van 3,3% en per die datum (dus met terugwerkende kracht) wordt ook de kilometer-vergoeding voor de reiskosten verhoogd naar € 0,23.

Wat is er gebeurd ?

We informeerden jullie er vorige week al over dat we jullie directie redelijk dicht genaderd waren tijdens de vorige onderhandelingsronde, maar dat er nog een klein verschil van inzicht bestond over een restant koopkrachtschade. Het doet ons plezier jullie te kunnen melden dat we jullie directie hebben kunnen overtuigen om ons ook op dat laatste onderdeel tegemoet te komen. Daarmee is de koopkrachtschade als gevolg van de zeer forse inflatie van de afgelopen twee jaar volledig dichtgelopen.

Overige afspraken

We gaan nogmaals een poging doen om het gesprek op te starten over de bonussytematiek. Wel is daarvoor jullie input nodig en deelname aan een werkgroep hiertoe noodzakelijk. Bedenk dus alvast of je daaraan een bijdrage wilt leveren.

Verder wordt het mogelijk om in overleg in deeltijd te werken als je in ploegendienst werkt.

Het  wordt het mogelijk om de 13e maand voortaan verspreid over het jaar uit te laten betalen.
PPG vindt het belangrijk dat medewerkers (onafhankelijk van hun leeftijd) zich blijven ontwikkelen. Voor de eerste 100 medewerkers die een officieel geregistreerde opleiding willen volgen stelt PPG een budget ter beschikking ter grootte van € 1.000,- .

Ook wordt een nieuwe aanzet gedaan naar onderzoek mbt werkdruk, een veelgehoorde opmerking op de ledenvergaderingen. De RVU regeling wordt verlengd tot en met de looptijd van de cao. En ook de 80/90/100 regeling wordt iets eerder toegankelijk dan dat nu het geval is, vanaf de leeftijd van 63.

De loondoorbetaling bij ziekte van doorwerkende AOW-érs wordt aan de wettelijke termijn van 6 weken aangepast. De fiscale facilitering van de vakbondscontributie wordt gecontinueerd, de werkgeversbijdrage verlengd en voor de duur van de cao betaalt PPG ook het werknemersdeel van de WGA premie. 

Al met al ligt er een pakket waarin  flink getrokken is aan het herstel van jullie koopkracht. We zullen dit als onderhandelingsdelegatie aanstaande donderdag bespreken met de landelijke kadergroep.

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat is aan deze nieuwsbrief toegevoegd.

Volgende week vinden de gebruikelijke ledenvergadingen plaats. Want zoals altijd geldt ook nu: de leden van de aangeloten bonden stemmen uiteindelijk over het resultaat. Deze bijeenkomsten vinden op de onderstaande data en lokaties plaats:

 

Datum

Locatie 

Tijd

Maandag 3 juni

Den Bosch

09.45

Dinsdag 4 juni

Amsterdam

13.00 en 14.00

Woensdag 5 juni

Tiel

14.00 en 15.00

Donderdag 6 juni

Uithoorn

13.30

 

Graag tot ziens op één van deze bijeenkomsten.

cao traject

Wil je het hele cao-traject bekijken? Ga dan naar de cao Cao PPG Coatings Nederland | CNV Vakmensen - Chemie en Energie | CNV Vakmensen


Andre Mulder
bestuurder CNV
a.mulder@cnv.nl




Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error