Ledenvergadering over eindbod Owase CAO

Ook dit jaar kunnen we in de onderhandelingen geen akkoord bereiken, werkgevers sturen vakbonden een eindbod. Bij deze nodig ik jullie uit voor een ledenvergadering over het eindbod van de Owase werkgevers. Het gaat om gezamenlijke ledenvergaderingen met de collega’s die lid zijn van het FNV.

De vergaderingen worden gehouden bij zaal Mulder op dinsdag 15 november 2022. Op die 15e november hebben we een drietal vergaderingen, te weten om 10:00 uur, om 14:15 uur en om 19:30 uur.

De onderhandelingsdelegaties van FNV, CNV en CGMV zijn van mening dat het eindbod van de werkgevers zwaar onvoldoende is. De werkgevers houden ook dit jaar vast aan loonvoorstellen die ertoe zullen leiden dat de lonen in de Owase CAO dit jaar fors in koopkracht erop achteruitgaan. Dat kan niet de bedoeling zijn en is wat ons betreft ook niet nodig!

Los van allerlei andere inhoudelijke zaken hebben de werkgevers voor een 1-jarige CAO per 1-7-2022 een structurele loonsverhoging geboden van 2,5% en een vast bedrag van € 85,- extra per maand. Het eindbod gaat als bijlage bij deze oproep

Ledenvergaderingen

Wij beschouwen dit eindbod als volstrekt onvoldoende en wij zullen dan ook in de ledenvergaderingen jullie oordeel over dit eindbod van de werkgevers vragen. Dat betekent ook dat bij een eventuele afwijzing door de leden wij deze vergadering zullen omzetten naar een zogenaamde ¾-vergadering. Wij zullen dan aan jullie vragen of we namens jullie een ultimatum aan de werkgever mogen sturen.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Ga direct naar de cao-pagina

Tot ziens op de ledenvergaderingen, komt allen het is van groot belang dat je er bent!

Mede namens de onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen: Gerrit Jager en Henk Bosscher, kaderleden CNV Vakmensen.

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-20 60 18 19
E  g.vandijk@cnvvakmensen.nl

 

Bijlage: Eindbod WVO (werkgevers vereniging OWASE)

Downloads