Aanbieden petitie Organon

Dank voor jullie massale ondersteuning voor de petitie voor een eerlijke cao voor Organon. “Wel moderniseren, maar niet versoberen” was de toonzetting waarmee FNV ook namens CNV Vakmensen de cao-discussie bij jullie werkgever is gestart.

Ondanks het door jullie en ons afgewezen eindbod, blijft de werkgever bij zijn eindbod met als motto: “we willen niet net zo ontwikkelen als MSD”.
Dat laatste is ze niet gelukt, want bij beide bedrijven zijn we nog niet geslaagd in het bereiken van een cao.

In jullie bedrijf zien we – los van de petitie – gelukkig een stevige toename van het ledental. Deze nieuwsbrief is daar verder niet op gericht, deze is er alleen op gericht om jullie te berichten dat er deze week twee stappen worden gezet in het bereiken van een cao.

Aanbieden petitie

Aanstaande woensdag 30 november 2022 hoopt de collega van FNV in de middag de werkgever te voorzien van alle petities. Deze is ondertekend door veel werknemers, onafhankelijk of je nu FNV-, VHP2-, CNV-lid bent of zelfs helemaal geen lid van een vakbond. Hopelijk krabt men zich nog eens achter de oren, ook omdat dit bericht weer in de pers verschijnt.

Als dat nog niet tot succes leidt, dan verwachten wij dat aanstaande vrijdag 2 december 2022, tussen 14.00 en 16.00 uur de eerste werkonderbreking plaatsvindt.
FNV is bezig met de voorbereidingen, waarbij werknemers elkaar op het terrein kunnen ontmoeten, elkaar spreken en daar nog eens met elkaar kunnen uitspreken dat het tijd is voor een eerlijk cao-bod.

“Nederland verdient beter” is onze slogan, maar dat betekent dat ook Organon beter verdient. We hopen dat veel collega’s de tijd nemen om met elkaar in gesprek te zijn, een frietje te eten en daarmee aan Organon laten zien dat de eerste stap naar een echte werkonderbreking gezet gaat worden, als er niet een eerlijk cao-bod gaat komen van jullie werkgever.

In de komende dagen ontvangen jullie mogelijk nog uitgebreidere informatie over de stand van zaken en mogelijke vervolgacties!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-28 33 42 84
E   r.biesmans@cnvvakmensen.nl