Uiteindelijk toch een onderhandelingsresultaat Cao MSD

Uiteindelijk heeft CNV Vakmensen een resultaat bereikt voor een nieuwe cao MSD. De informele gesprekken met MSD hebben uiteindelijk ertoe geleid dat we vorige week donderdag een onderhandelingsresultaat hebben bereikt. Dit resultaat leggen wij nu ter stemming aan jullie voor.
Soms hebben cao-partijen meer tijd nodig om tot een resultaat te komen. Ook dit cao-traject bij MSD heeft lang geduurd, maar heeft toch geleid tot een onderhandelingsresultaat. Wij willen benadrukken dat het hier om een onderhandelingsresultaat gaat en niet om een principeakkoord. Dat wil zeggen dat wat nu voorligt, naar onze inschatting het maximale is wat haalbaar is.

Wat ligt er nu voor?

Er ligt nu geen resultaat voor dat ineens volledig afwijkt van het eerdere resultaat tussen MSD en NMP. Wel hebben we bereikt dat op een aantal vlakken beter is geluisterd naar het geluid van de vakbonden aan tafel.
  • Medewerkers in band 200 en 300 ontvangen een eenmalige uitkering van €500 als je fulltime werkt en medewerkers in band 400 ontvangen €250; dit wordt bereikt door een andere verdeling van geld: de medewerkers in band 500 en hoger krijgen een lagere merit dan de medewerkers die wel onder de cao vallen.
  • Interessant in het huidige onderhandelingsresultaat is dat werkgever werk gaat maken van een onderzoek naar ouderschapsverlof en generatiepact. We gaan gezamenlijk onderzoeken hoe je in deze twee zware fases van je carrière je werk kunt aanpassen.
  • Niet onbelangrijk in deze fase is het onderzoek naar het pensioen binnen MSD. Uiteraard hebben jullie een prima pensioenfonds, maar we moeten kijken naar hoe jullie pensioen straks past bij de nieuwe afspraken tussen overheid, vakbonden en werkgevers. MSD wil vaart maken met dat onderzoek en het sympathieke daaraan is dat de insteek daarbij ook is dat het pensioen eerlijk verdeeld moet worden.
De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat tref je in de bijlage aan.

Stemmen

Dat wat nu voorligt is naar onze inschatting wat het meest haalbaar resultaat is. Wij leggen dit onderhandelingsresultaat dan ook voor met een neutraal advies. Het is aan jullie om te bepalen wat jullie van het resultaat vinden. Via deze link kun je je stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met donderdag 10 februari.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.  

Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265 / r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads