Cao-deal MSD en NMP is een bittere pil

Vorige week hebben wij jullie geïnformeerd dat MSD de onderhandelingen over een nieuwe cao met CNV Vakmensen en FNV heeft afgebroken. Inmiddels heeft MSD een akkoord bereikt met NMP over een nieuwe cao. In deze nieuwsbrief adviseren wij jullie om tegen het akkoord te stemmen!

Loonstijging

CNV Vakmensen en FNV hebben tijdens de onderhandelingen voor wat betreft de loonstijging ingezet op koopkrachtbehoud. De afspraak tussen MSD en NMP voldoet niet aan onze eis van koopkrachtbehoud. Veel werknemers van MSD zullen op basis van de afspraken tussen MSD en NMP geen koopkrachtbehoud realiseren. Dit staat wat CNV Vakmensen betreft in geen enkele verhouding tot de miljardenwinsten van MSD.

Waarom wij adviseren TEGEN te stemmen

Binnenkort krijg je via je werkgever een oproep om te stemmen over het cao-akkoord tussen MSD en NMP. Wij adviseren je om TEGEN het akkoord te stemmen. De belangrijkste redenen om tegen het akkoord te stemmen zijn:

- er ligt een slecht cao-akkoord met een te bescheiden salarisverhoging.
- NMP krijgt zijn zin en schaakt daarmee CNV Vakmensen en FNV van tafel.
- Het cao-akkoord is een pact tussen NMP en MSD dat jullie alleen maar kost.
- MSD verdient aan Digi-C, de enquête-tool waarmee zij jouw mening vragen.

Slik deze bittere pil niet, stem tegen! Laat NU je stem horen, anders is het te laat.

Onder “Downloads” vind je een pamflet waarin we uitgebreide ingaan op het bereikte akkoord tussen MSD en NMP. Print deze uit en deel deze zoveel als mogelijk met je collega’s!

Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265 / r.wonnink@cnvvakmensen.nl 

Downloads