Leden stemmen massaal tégen eindbod cao Lyondell (BoMa)

Tot en met zondag 23 juni konden de leden werkzaam bij Lyondell hun stem uitbrengen over het eindbod dat de werkgever heeft gedaan voor de cao Lyondell (BoMa). In deze nieuwsbrief lees je daar meer over.

Grote opkomst

Tijdens de ledenvergadering bleek al dat het ongenoegen over het eindbod dat jullie werkgever had gedaan voor de cao Lyondell (BoMa) groot was. Jullie waren met grote getalen aanwezig op de vergadering en ook hebben jullie massaal jullie stem uitgebracht.

Leden stemmen tegen

Er kan bijna geen duidelijkere uitkomst zijn; jullie hebben massaal (zowel FNV- als CNV-leden) tegen het eindbod gestemd en geven daarmee een heel duidelijk signaal af richting jullie werkgever: dit eindbod is zwaar onvoldoende.
Jullie geven daarbij duidelijk aan dat op zowel loon als secundaire arbeidsvoorwaarden Lyondell tekort schiet.

Hoe nu verder?

Wij hebben zojuist deze uitslag ook gecommuniceerd met Lyondell en geven ze tot 6 juli de tijd om te reageren en/of met een beter cao-voorstel te komen. Zodra wij een reactie hebben zullen wij jullie uiteraard informeren.

Leden hebben altijd het laatste woord

Mocht er een nieuw cao-voorstel komen dan zullen wij dat weer ter stemming aan jullie voorleggen. Krijgen wij dat niet of stemmen jullie alsnog het hernieuwde cao-voorstel af, dan zullen we jullie oproepen voor nieuwe ledenvergaderingen waarin we zullen bespreken op welke wijze we een beter resultaat kunnen afdwingen.

Vragen?

Het zijn spannende tijden, maar voor nu is het dus even afwachten. In de tussentijd kunnen jullie met vragen altijd terecht bij één van de kaderleden of mij een mail sturen.

Houd ook goed de nieuwsbrieven in de gaten, deze kunnen jullie ook terugvinden op onze cao-pagina.

Mede namens de gezamenlijke onderhandelingsdelegatie,

Vincent Feenstra, Vince Oskam en Elsa van der Kraats namens FNV Procesindustrie,

Joop Oskam en Marco Peters namens CNV,

Jelmer Hoogland
Vakbondsbestuurder
j.hoogland@cnv.nl