Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Deze brief schrijf ik om twee redenen en leg jullie een onderstaande vraag voor.

Ten eerste wil ik melden dat ik mijn werkzaamheden voor CNV heb beëindigd. Er zijn nog wel afrondende werkzaamheden zoals het schrijven van deze brief, maar vanaf heden mag ik van mijn pensioen gaan genieten. Ik prijs mij gelukkig want niet voor iedereen is vervroegd met pensioen gaan nog een mogelijkheid.

Ten tweede moet ik aankaarten of wij betrokken kunnen blijven bij de CAO onderhandelingen bij Linde Gas? Op dit moment hebben wij te weinig leden om de CAO onderhandelingen voort te kunnen zetten. Dit in gedachte moeten we ons de vraag stellen we ons terugtrekken uit dit overleg of nog niet?

Uit ervaring weten we dat het soms lukt om het ledental dusdanig te verhogen dat we aangesloten kunnen blijven. (Potentiële) leden willen in zo’n geval dat er toch minimaal twee vakbonden bij het cao overleg aangesloten blijven.

Onderstaande vraag leggen we jullie als leden nu voor.

Indien jullie in staat zijn collega’s lid te laten worden van CNV en er minimaal 10 leden bij komen, ontstaat er een ledental dat rechtvaardigt om de cao onderhandelingen bij Lindegas voort te zetten.  

Deze link https://www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/ brengt je bij de ledenwerfpagina, maar ik wil benadrukken dat dit geen algemene ledenwerkactie betreft, het is echt de vraag of we bij Lindegas aangesloten kunnen blijven.

Wat betekent dit voor jullie als lid?  

  • Indien wij afhaken zal FNV de enige partij zijn die nog voor collectieve zaken onderhandelt met Lindegas.
  • De individuele dienstverlening voor de huidige CNV leden wordt ongewijzigd voortgezet, dus alle individuele zaken als rechtshulp, zowel in het werk als privé blijven beschikbaar.

Via de bovenstaande link zie je hoe we het ledental kunnen verhogen. Ik hoop dat het jullie lukt!

Woensdag 11 september halen we het net op en nemen we het besluit of we betrokken kunnen blijven.

Het zou ook mooi zijn als iemand CNV kaderlid wilt worden. In dat geval sluit je aan bij het CAO overleg. Lijkt dit je wat, laat het dan weten.

Tjeerd Orie is vanaf nu jullie contact persoon. Je kunt hem bereiken via mail t.orie@cnv.nl

Tenslotte wil ik jullie alle goeds toewensen en de hoop uitspreken dat wij collectief bij Lindegas betrokken kunnen blijven.

Peter Vlaming
Gepensioneerd bestuurder CNV

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV
M: 06 2048 9475
t.orie@cnv.nl 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error