Update periodiek overleg Royal Talens

Op 30 november hebben vakbonden een periodiek overleg gehad met jullie werkgever. Een groot aantal zaken zijn de revue gepasseerd. Zo hebben wij gesproken over het resultaat van Royal Talens en de hoge inflatie. Daarnaast heeft de nieuwe vakbondsbestuurder voor Royal Talens kennis gemaakt met jullie werkgever. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Bijzondere omstandigheden voor de werknemers en Royal Talens 

De inflatie is bijzonder hoog. De energiekosten stijgen hard en ook andere producten worden duurder. Jullie als werknemer hebben hier enorm last van. Jullie werkgever is zich hiervan bewust. Recent heeft jullie werkgever een cursus aangeboden. Deze cursus stond in het teken van het op orde krijgen van het huishoudboekje. De vakbonden hebben jullie werkgever gevraagd om een compensatie voor de hoge inflatie. Jullie werkgever kon niet direct ja op deze vraag zeggen, maar gaat hierover nadenken. 

Ook jullie werkgever heeft last van de prijsstijgingen. In 2021 was de omzet hoog. Door corona zaten mensen thuis en zijn ze creatief aan de slag gegaan. Dat heeft gezorgd voor een enorme groei. De omzet is op dit moment teruggevallen op het niveau van 2019. Jullie werkgever houdt de vinger aan de pols en doet er alles aan om het huishoudboekje op orde te houden.

Geen vakbondscontributie vanuit de WKR-regeling 

Ook dit jaar is de WKR-regeling leeg. Jullie werkgever geeft aan dat jullie in 2020 en 2021 een winstuitkering hebben ontvangen, die betaald is vanuit de WKR regeling. Hierdoor is er geen ruimte meer in de WKR-regeling om de vakbondscontributie te financieren. 

Nieuwe vakbondsbestuurder bij Royal Talens 

Ik neem als bestuurder afscheid van Royal Talens. Mijn collega Sharon van Boxmeer neemt het vanaf nu van mij over. Een paar weken geleden heeft zij een rondleiding gehad door het Warehouse van Royal Talens. Daarnaast heeft zij tijdens het periodiek overleg kennis gemaakt met jullie werkgever. Voor volgend jaar februari staat een verdere kennismaking gepland en komt zij een kijkje nemen in de fabriek. Haar contactgegevens staan onderaan deze brief.

Nieuwe CNV Vakmensen leden

Het is belangrijk dat zich binnen Royal Talens nieuwe leden aanmelden. Alleen samen kunnen we een sterke vuist maken en zorgen voor goede loonafspraken tijdens het komende cao-traject. Wij roepen jullie dan ook op om jullie collega’s warm te maken voor de vakbond.

CNV Vakmensen geeft tot 1 januari 2023 korting op de contributie voor nieuwe leden. Nieuwe leden betalen 20,23 euro voor 6 maanden lidmaatschap. Bestaande leden die een nieuw lid inschrijven ontvangen een cadeaubon van 20 euro voor ieder lid. 

Meer informatie over onze ledenactie lees je op www.cnv-ledenwerven.nl

Voor nu wens ik jullie fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar! 

Nicole Engmann, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen 
Sharon van Boxmeer, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen 
M. 06 28 86 65 12
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl