Stakingsoproep KLK Kolb Specialties

Helaas heeft onze ‘korte’ actie van afgelopen dinsdag er niet toe geleid om de directie weer aan tafel te krijgen. We zullen dus door moeten gaan met acties om dit doel wel te behalen. Bij deze roepen we iedereen op om morgen en maandag het werk neer te leggen. Lees alle informatie hieronder goed door.

Samen met het actiecomité hebben vakbonden besloten om vanaf zondag 7 mei 01.00 tot maandag 8 mei 15.00 uur het werk neer te leggen. Dit betekent dat er vanaf dat moment geen nieuwe processen meer worden opgestart. Lopende processen dienen wel afgerond te worden in verband met de veiligheid.

Minimale bezetting
Zoals iedereen weet, moet er tijdens de actie wel een minimale bezetting zijn in verband met veiligheid (calamiteiten te voorkomen of te handelen bij calamiteiten). Belangrijk voor de mensen die deze rol op zich nemen, is dat zij niet verplicht zijn om hun normale werkzaamheden te verrichten. Wij roepen deze mensen op om wel op het bedrijfsterrein aanwezig te zijn, maar geen productie werkzaamheden te verrichten. Alleen werkzaamheden die vanuit veiligheid noodzakelijk zijn, dienen uitgevoerd te worden.

Deze actie zal er anders uit gaan zien dan afgelopen dinsdag. Nu zullen we niet in grote getale op de parkeerplaats aanwezig zijn. Rondom de ploegenwissels zullen we op de parkeerplaats staan om alle stakers in te schrijven zodat iedereen een stakingsuitkering ontvangt. Meer informatie over stakingsuitkeringen vind je op: https://www.cnv.nl/diensten/stakingsuitkering/

Praktische informatie
Op zondag 7 mei en maandag 8 mei zullen wij, op hieronder genoemde tijdstippen, op de parkeerplaats van KLK Kolb aanwezig zijn om iedereen in te schrijven als staker. Na het inschrijven kan iedereen naar huis toe gaan.

Als het goed is heeft iedereen een geel stakingsformulier ontvangen per post, deze dien je mee te nemen en in te leveren bij ons. Mocht je deze niet hebben of zijn vergeten, dan hebben wij extra formulieren bij ons.

De tijdstippen waarop je je in kunt schrijven als staker zijn als volgt:

Zondag
Van 06.30 tot 07.30 uur
Van 14.15 tot 15.45 uur

Maandag
Van 07.00 tot 09.00 uur

Belangrijk
We zullen het werk neerleggen tot maandag 8 mei 15.00 uur. Dit kan betekenen dat de dagdienst medewerkers voor een korte periode terug aan het werk moeten gaan. Houd hier rekening mee als in jouw rooster staat dat je tot later dan 15.00 uur ingeroosterd staat.

Praktische zaken
Het is belangrijk dat de acties veilig verlopen, zonder schade aan goederen en materieel.

-Beëindig je werkzaamheden op een goede manier en zonder dat dit gevaar oplevert.
-Laat aan je leidinggevende weten dat je gaat staken.
-Klok uit als je gaat staken, en klok na de actie weer in, als je dan weer gaat werken.
-Behandel collega’s die niet gaan staken met respect.
-Let op het verkeer. Alle toegangswegen van en naar het bedrijf moeten open blijven.

Bij vragen kun je contact opnemen met mij of een van de kaderleden.

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV en FNV,

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error