Leden stemmen in met nieuwe cao KLK Kolb

Afgelopen weken konden jullie stemmen op het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao bij KLK Kolb Specialties. De stemmen zijn geteld en de meerderheid heeft ingestemd met het resultaat.
Dat betekent dat er een nieuwe cao tot stand is gekomen die met terugwerkende kracht in gaat per 1 april 2021. Hieronder nog kort de gemaakte afspraken voor deze cao.

-loon: 2.5% per 1 april 2021 en 2.5% per 1 april 2022
-Looptijd: 2 jaar, van 1 april 2021 tot 1 april 2023
-Duurzame inzetbaarheid: werkgroep die mogelijkheden gaat onderzoeken voor een rvu regeling die dan per 1 januari 2022 in zal gaan. In dit onderzoek wordt ook gekeken naar leeftijdsbepalingen en gezonde roosters.
-Rouw: Jullie ontvangen een handreiking hoe om te gaan met rouw (bij collega's) en er komt een vast onderdeel in het leiderschapsprogamma bij KLK Kolb over dit thema
-Geboorteverlof: Mogelijkheid om een aanvulling op het salaris te krijgen naar 100% bij 5 weken aanvullend geboorteverlof. Werknemer levert voor deze aanvulling 1 verlofdag in en werkgever vult de rest aan.
-Ploegentoeslag: voor QC is een toeslag van 21% afgesproken en voor de 2-ploegendiensten een toeslag van 15%

Er zal nog een werkgroep opgericht worden die zich gaat buigen over het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Mocht je interesse hebben om hier aan deel te nemen, stuur mij dan een mail of sms/app bericht.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de betrokkenheid en de input die jullie geleverd hebben tijdens dit traject.

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994