Albemarle - Nieuws van de cao-tafel

Het heeft even geduurd, maar afgelopen woensdagochtend 10 november 2021 en donderdagochtend 11 november 2021 hebben de vakbonden en Albemarle rond de cao-tafel gezeten om een totaalbeeld krijgen van waar we nu staan.

Eigenlijk zou deze onderhandeling op 18 oktober 2021 plaatsvinden, maar dat ging niet door. Hierover stond in de laatste update van Albemarle dat wij het overleg hadden afgezegd omdat we meer voorbereidingstijd nodig hadden. Die voorbereidingstijd was inderdaad nodig, omdat we de benodigde stukken op de valreep (vlak voor de onderhandelingen) hebben ontvangen. Als vakbonden vinden wij het belangrijk dat we geen overhaaste beslissingen nemen en goed nadenken over de gevolgen daarvan. Het belang van onze leden staat namelijk altijd op de eerste plaats voor ons.

Dan de inhoud. Zoals jullie weten ligt er een uitdaging voor ons als het gaat om de ‘tekstuele’ aanpassingen van de cao. De bekende lijst met aanvankelijk 129 voorstellen tot wijziging. Inmiddels is een groot deel behandeld van de lijst met aanpassingen; Albemarle heeft een aanzienlijk deel ingetrokken of als onderwerpen naar een, nog in te stellen, DI Werkgroep geschoven. De nog openstaande punten van die lijst zijn we aan het bespreken. Het loonbod is nog steeds 1,8%. Dat is op dit moment ruim onvoldoende.

De volgende onderhandeling is op maandag 1 december 2021. Ook dan komen wij weer zo snel mogelijk bij jullie terug met een update.

Mede namens onze kaderleden, tot gauw!

Münire Manisa,
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-34 49 74 50
E:  m.manisa@cnvvakmensen.nl