Albemarle - De onderhandelingen zijn geklapt

Schaf alvast een rollator aan en bereken je spaarcenten; als het aan Albemarle ligt neem je geld mee naar je werk (en ook je rollator). Daarom zijn wij klaar met onderhandelen. Zo ga je niet met je mensen om.

Inmiddels zijn de bonden en Albemarle al bijna 10 maanden met elkaar in gesprek. Op woensdag 1 december zijn we tot de conclusie gekomen dat het gat niet kleiner wordt. Albemarle biedt zo weinig dat het weinig nut heeft om te blijven praten. De bonden hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er oog moet zijn voor duurzame inzetbaarheid. We moeten met z’n allen steeds langer doorwerken en om dat op een gezonde manier te kunnen doen, is een grote inhaalslag nodig op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid


Albemarle staat recht tegenover ons op dit onderwerp en stelde eerder in dit traject zelfs verslechteringen voor. Als uiterste redmiddel hebben ze het onderwerp naar een werkgroep willen verschuiven. Wij zijn de tel van het aantal werkgroepen over de afgelopen jaren kwijt. En zoals je weet; van uitstel komt afstel. Neem dus alvast je rollator mee naar je werk, als het aan Albemarle ligt blijf je tot het einde der dagen doorwerken.

Het loonbod


Albemarle stelde eerst 1,5% voor, toen 1,8% en dat is nu verhoogd naar 2,0% over het jaar 2021. Over het jaar 2022 stellen zij 0,4% loonsverhoging voor. In 2021 is de inflatie echter tussen de 2,2% en 5,6%. Met het loonbod van Albemarle ga je er dus niet op vooruit, maar achteruit. Je neemt geld mee naar je werk. Albemarle werknemers verdienen veel beter! Dit loonbod spreekt geen waardering en erkenning uit voor jouw harde werken de afgelopen periode.

Ook op onze andere voorstellen hebben wij in de meeste gevallen geen positief antwoord gekregen. Als vakbonden gaan wij onze leden niet vragen om te moeten betalen voor het werk dat ze doen. We hadden gehoopt dat Albemarle dit op dezelfde manier zou zien.

Nu het niet mogelijk lijkt om dichter bij elkaar te komen met Albemarle, komen wij terug bij jullie. Wat willen jullie? Laat je stem horen. Vertel ons wat jij vindt van de voorstellen van Albemarle. Het is jouw cao. Ga jij akkoord met de verslechteringen?

We houden twee digitale bijeenkomsten op dinsdag 14 december.
Van 10.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 14.30 uur. De links staan hieronder.

Link vergadering van 10.30 uur tot 12.00 uur: Click here to join the meeting

Link vergadering van 13.00 uur tot 14.30 uur: Click here to join the meeting

Nu ben jij aan zet. Log je in op 14 december? Graag tot dan!

Mede namens jullie kaderleden Tosca Langereis, Marion Ten Boer, Pieter Schreuder en Trevor Rowe,

Münire Manisa
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 3449 7450
E: m.manisa@cnvvakmensen.nl