Onderhandelingsresultaat nieuwe Cao Huntsman

Op 14 september hebben wij met Huntsman toch nog een onderhandelingsresultaat bereikt. Wij zullen dit resultaat aan jullie voorleggen in een ledenbijeenkomst op 28 september.
De belangrijkste resultaten zullen we hieronder vermelden. Het volledige onderhandelingsresultaat hebben we als bijlage toegevoegd. Dat kun je downloaden.

Looptijd en inkomen
Wij hebben met Huntsman een looptijd afgesproken van 25 maanden, van 1 juli 2021 - 31 juli 2023. Gedurende deze looptijd worden de salarissen en de salarisschalen verhoogd met 2,75% per 1 juli 2021 en nog eens 2,75% per 1 juli 2022.

PAWW (derde WW-jaar)
Huntsman faciliteert aansluiting bij de PAWW mits de cao leden daarmee instemmen. Daarover zal ik jullie tijdens de ledenbijeenkomst over informeren en hierover moet apart gestemd worden. Om je voor te kunnen bereiden  vind je ook een link met daarin ook meer informatie over de PAWW. Met de PAWW repareer je de wettelijke ww/wga in hoogte en in duur. De premie hiervoor betaal je als werknemer zelf. Deze is nu 0,4% per maand. Het is een collectieve regeling. Dat betekent dat wanneer de leden van de bonden instemmen, dat iedereen die onder de Huntsman cao valt, daaraan ook deelneemt. Er is geen keuze mogelijkheid.
Bekijk hier het filmpje en de veelgestelde vragen, FAQ

Nogmaals, voor de volledigheid van het resultaat, verwijzen wij jullie naar de bijlage. Wij zijn over het algemeen tevreden over het bereikte onderhandelingsresultaat en leggen dat ook positief voor aan jullie.

Zoals gezegd, we houden op 28 september van 15.00 -17.00 een ledenbijeenkomst. Deze vindt plaats in HC 1.06 - Upper room (boven de kantine).

In de loop van volgende week stuur ik jullie ook een link om je stem digitaal uit te brengen. De sluitingsdatum is 3 oktober.

Met vriendelijke groet, mede namens Johan Hovenga

Evert Jan van de Mheen

Downloads