Hexion cao nieuwsbrief: cao resultaat bereikt

In de derde onderhandelingsronde op 11 juli jl. voor de cao hebben partijen de ruimte opgezocht om te komen tot een resultaat wat recht doet aan de wensen van de leden. Dit overleg heeft geleid tot een mooi resultaat waarover we je in deze nieuwsbrief graag informeren!

Het resultaat toegelicht
De onderhandelingen hebben het volgende resultaat opgeleverd:

  1. Een cao van een jaar, looptijd van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025.
  2. Een hybride vorm van loonsverhoging, te weten in procenten 5 % en een nominaal bedrag van 100 euro per maand erbij. Dat heeft als effect dat, afhankelijk van je positie in het loongebouw, de overgrote groep boven de 7,5% verhoging zit op jaarbasis. Dat is een verdedigbaar resultaat.
  3. Waar we ook tevreden over zijn, is de beweging die gemaakt is om een groot deel van de opkomst dagen op te lossen, hier tegenover staat een vermindering van VVF dagen, dat betekent echter dat je als je toch moet werken de dagen beter beloond zullen worden, volgens het overwerk regime.
  4. Verder zal ook de consignatietoeslag verhoogd worden.
  5. Ook is er aandacht voor ontwikkeling van werknemers.

Kortom, de onderhandelingsdelegaties van bonden zijn tevreden over het resultaat en is het woord nu aan de leden.

Ledensessie 23 juli
Wij snappen dat er vragen kunnen zijn. De werkgever heeft een bijeenkomst georganiseerd aanstaande donderdag. Op 23 juli willen de bonden in een informatiesessie verdere tekst en uitleg geven waarna we het resultaat in stemming zullen brengen. De bijeenkomst vindt plaats op 23 juli tijd:14:00 uur plaats: TAR accomodatie weg 26 , vergaderruimte bovenste verdieping. Gezien de vakantie snappen we dat het moeilijk is om eventueel de vergadering fysiek bij te wonen, om die reden bieden we ook de mogelijkheid om digitaal aan te sluiten, hierbij de link: 
Microsoft Teams Heeft u hulp nodig?
Nu deelnemen aan de vergadering  Vergadering-id: 361 842 735 733 Wachtwoordcode: XE8WYg

Contact
We zijn bereikbaar voor jou! Mocht je voor de ledensessie al vragen hebben, kan je bellen of mailen. Je kan ook altijd contact opnemen met Stanley Davies en Marc Thienpondt.  
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen? Ga naar de cao-pagina: Cao Hexion | CNV Vakmensen  Om goede cao-afspraken te kunnen maken, is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen lid zijn. Wist je dat als jij jouw collega lid maakt, je wordt beloond en een cadeaubon van € 20,- ontvangt? En het nieuwe lid betaalt een speciaal actietarief: de eerste 6 maanden € 24, dit is slechts € 4 per maand.. Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl en maak jouw collega lid!

Hopelijk zien we jullie allemaal 23 juli!

Met vriendelijke groeten, mede namens Stanley Davies en Marc Thienpondt,
Micky van Loon, bestuurder CNV

(m.vanloon@cnv.nl of 0628866596)