Cao-onderhandelingen Givaudan: stil aan de overkant

Maandag13 mei, hebben we voor de eerste keer met jullie directie om tafel gezeten om te praten over de verlenging van jullie cao. Om kort te gaan: het was een teleurstellende ervaring.

Zoals jullie weten, hebben we als werknemersdelegatie een ronde door het land gedaan om bij jullie te inventariseren wat jullie besproken willen hebben tijdens het cao-overleg. Dat leidt per vakbond tot een voorstellenbrief die je hierbij aantreft. Het is gebruikelijk dat de werkgever ook van haar kant met voorstellen komt, maar het bleef op dat gebied volledig stil van de kant van jullie werkgever. Ook kon er geen inhoudelijke reactie worden gegeven op de voorstellen vanuit onze kant. Feitelijk was de delegatie van het bedrijf volledig onvoorbereid. Het enige dat op ons verzoek uitgelegd werd, was een presentatie over hoe het bedrijf er financieel ervoor staat tot nu toe, die overigens goede cijfers laat zien.

We hebben onze afkeur over deze werkwijze niet onder stoelen of banken gestoken; het getuigt van een tamelijk respectloze benadering van vakbonden door het bedrijf en daar zijn jullie en wij niet van gediend. Weliswaar heeft het bedrijf beterschap beloofd en toegezegd om vóór de volgende meeting van 10 juni met schriftelijke antwoorden te komen op onze voorstellen, maar toch. Dit is niet hoe we willen dat er met vakbonden wordt omgegaan.

Overigens hebben we ook even van de gelegenheid gebruik gemaakt om Givaudan uit te leggen dat de manier waarop het de aanstaande pensioen-discussie doorloopt, niet de juiste is, want het kan met een nogal gekleurde of waarheid vertekende vraagstelling in de enquête bij alle medewerkers aansturen op een bepaalde toekomstige keus in die discussie (tussen een Solidaire- en een Flexibele Premieregeling) en het kan gesprekken met de Ondernemingsraad over hetzelfde onderwerp opstarten, maar het is verstandiger dat zij zich als Sociale Partner meldt bij de enige andere partij die hierover gaat, en dat zijn in dit geval de vakbonden. Het kan maar duidelijk zijn.

We hadden het al een keer uitgelegd, maar hebben het kwartje gisteren nog maar eens laten vallen. Laten we hopen dat het signaal dit keer wél begrepen wordt.
We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen op de 10e juni!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina.

Ben je geen lid dan horen wij wel heel graag wat jij ervan vindt, laat weten wat jouw stem is op de cao-pagina. Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Mede namens delegatieleden CNV Alice Mebius en Gerrit Eggenkamp

Bestuurders CNV
Maayke Kasper
E: m.kasper@cnv.nl
M: 06 4163 7049

en

Nicole Engmann-van Eijbergen
E n.engmann-vaneijbergen@cnv.nl
M 06 5160 1989

Downloads