Stemoproep cao Forbo Flooring

De dag dat we jullie in de vorige nieuwsbrief vertelden dat we Forbo opriepen om weer aan tafel te komen, viel de mail van Forbo in de inbox. Het overleg kon hervat worden. Maandag 20 december onderhandelden we weer en gingen door tot we de vergaderlocatie moesten verlaten vanwege de vroege Coronasluiting. Dat was toen we jullie lieten weten de avond daarna verder te vergaderen. Veel collega’s maakten de inschatting dat we dan wel dicht tegen een akkoord aan zouden zitten. En dat was ook zo. Een dag later, net ma middernacht (dus strikt genomen 2 dagen later) hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt. In deze nieuwsbrief lees je er alles over.

GEEN STERFHUISJES – WEL OR 
Laat me beginnen met de mededeling dat we geen sterfhuisjes hebben afgesproken. En we zouden graag zeggen dat we Forbo hebben overtuigd van het feit dat arbeidsvoorwaarden thuishoren in de cao en niet in regelingen die met de OR overeengekomen worden, maar helaas is dat niet waar. In de kijk en vergelijk bij deze nieuwsbrief kun je zien om welke punten het gaat.  

PRIMA LOONBOD 
Wat wel waar is, is dat Forbo uiteindelijk een prima loonbod heeft gedaan. Beter dan wat je op het ogenblik om je heen hoort. In één jaar tijd krijgt iedereen er 4% loon bij. Als je de maandinflatie bekijkt, klinkt dat als niet zo veel. Bekijk je echter wat de inflatie gemiddeld over het hele jaar is geweest, dan weet je dat je met een cao voor een jaar nu echt spekkoper bent. De te verwachten jaarinflatie van 2021 is 2,6% (begin van het jaar weinig inflatie, eind van het jaar enorme inflatie).  

KIJK, VERGELIJK EN STEM 
In de bijgaande KIJK EN VERGELIJK lees je precies wat we WEL en wat we NIET voor je hebben bereikt. Wij zijn tevreden en we leggen dit resultaat positief aan je voor. Maar jij beslist samen met de andere leden of we terecht tevreden zijn, want jij bepaald of dit resultaat goed genoeg is om cao te worden. We roepen je daarom op om digitaal je stem uit te brengen. Dat gaat heel eenvoudig via de stemknop bij deze mail.
 
Je hebt tot woensdag 12 januari om te stemmen, die dag sluit de stembus om 12 uur ‘s middags.  
 
VRAGEN? MEETING? 
Indien je nog vragen hebt, neem even contact op. En stel je prijs op een digitale meeting via teams (want bij elkaar komen mag op het moment echt niet), laat het ons dan weten, dan organiseren we voor het eind van de stemming nog een teams-bijeenkomst voor jou en je collega’s. 

Lid worden van een vakbond bij Forbo is eenvoudig, geef je collega gewoon deze links door: 

www.fnv.nl/lidworden  of   www.cnvvakmensen.nl/word-lid/persoonlijk/  

 

Hartelijke groet, 
FNV  Wim de Bie                                        CNV Pieter Alberts kaderlid

          Ronald Besse                                            Hank Oomkes bestuurder CNV Vakmensen

          Yolanda Reus  

Bijlage de kijk en vergelijk, de officiele tekst van het onderhandelingsresultaat en het pamflet wat je kunt printen en uitdelen aan collega's

Downloads