Opnemen vrije dagen in december

Via de kaderleden van vakbonden hoorden we dat Forbo voornemens is om in december een extra productiestop in te lassen. We begrepen ook dat de directie in eerste instantie heeft laten weten dat het opnemen van vrije dagen in die week verplicht zou zijn. Dat is niet het geval en daar hebben bonden de werkgever op aangesproken.

Terugval sales

Op zich weten we al langere tijd dat de verkopen van linoleum niet best zijn, maar ook dat jullie bedrijf desondanks winsten boekt. Kennelijk is de terugval van de sales op dit moment hoger dan normaal gesproken in het najaar en dus neemt Forbo maatregelen. Dat is op zich niet gek.

Verplicht verlof opnemen

Wat wel gek is, is dat er in eerste instantie aan werknemers is vertelt dat je verplicht zou zijn om gedurende de weken van de productiestops verlof op te nemen. Dat is niet het geval. Natuurlijk mág je verlof opnemen als je het prettig vindt om aan het einde van het jaar een paar weekjes vrij te zijn. Of als je je werkgever wilt helpen. Maar als je je vrije dagen liever op een ander moment inzet, dan staat het je ook vrij om gewoon te gaan werken.

Contact met de bond

Nadat we contact met Forbo hebben opgenomen over deze verkeerde berichtgeving, heeft het bedrijf haar memo’s aangepast: Forbo geeft inmiddels aan dat het mogelijk is om vervangend te verrichten voor iedereen die liever geen verlof opneemt.

Wij hebben Forbo laten weten dat we als vakbonden graag eerder EN door Forbo zelf geïnformeerd willen worden over dit soort plannen. Dat had verwarring gescheeld.

Vragen / tot 15 november

Als je nog vragen hebt over de productie stop of over andere zaken, neem dan even per mail contact met ons op. Heb je geen vragen meer, dan zien we elkaar op 15 november, tijdens de gezamenlijke ledenvergaderingen over de komende cao onderhandelingen.

Met vriendelijk groet,

Mede namens de vakbondskaderleden,

 

Yolanda Reus                                                                    Hank Oomkes

Bestuurder FNV Procesindustrie                                        Bestuurder CNV Vakmensen

Email: yolanda.reus@fnv.nl                                                Email: h.oomkes@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error