Fibrant komt vakbonden tegemoet aan cao-tafel

Fibrant en de vakbonden zijn bij het laatste overleg dichter bij elkaar gekomen. Zo heeft de werkgever veel voorstellen van tafel gehaald en het loonbod verhoogd. Daarmee zijn we er nog niet.

De derde cao-onderhandelingsronde vond vrijdag 12 juli 2024 plaats. De vakbonden hebben als eerste een terugkoppeling gegeven over de ledenvergaderingen. We hebben laten weten dat het lage loonbod, gecombineerd met tegenvoorstellen die versoberingen van de cao bevatten, als teleurstellend door jou en je collega’s zijn ervaren. In de ledenvergaderingen kwam ook de betrokkenheid en loyaliteit van de werknemers naar Fibrant naar boven, hetgeen meespeelde in de reactie op de voorstellen.

Verbeterd loonbod

Fibrant heeft goed geluisterd naar hun werknemers. Aan het einde van de sessie heeft ze daarom veel voorstellen van tafel gehaald. Ook heeft ze het loonbod verhoogd van 1% naar 2,5%. Dat betekent niet dat we eruit zijn. We hebben laten weten dat het loonbod nog te laag is.

Vertraging

De nieuwe cao laat dus nog op zich wachten. De streefdatum van 1 juli 2024 is niet gehaald. Toen liep immers je cao af. Maar zowel vanuit werkgeverskant als vanuit vakbonden is de insteek om toe te werken naar een onderhandelingsresultaat. Na de vakantie gaan we verder. Het volgende cao-overleg zal plaatsvinden op donderdag 12 september 2024.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina. Ook kun je je kaderlid Peter Streutjens aanspreken. Hij zit namens jou en je collega’s bij de onderhandelingen aan tafel.

Mede namens Peter wens ik degene die al verlof hebben, een mooie vakantie. Rust goed uit en geniet van de vrije tijd.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV
M: 06-2902 3284
e.leunissen@cnv.nl