CNV leden stemmen voor nieuwe Fibrant cao

De leden van CNV Vakmensen bij Fibrant hebben VOOR het eindbod gestemd dat de werkgever op tafel heeft gelegd. Uiteindelijk heeft een ruime meerderheid van de leden voor gestemd. Daarmee heb je een nieuwe cao.

Bij de stemming zijn verschillende opmerkingen gemaakt. Zo laten veel mensen weten in de huidige financiële situatie het bod acceptabel te vinden. Wel verwachten ze dat Fibrant in betere tijden ook iets extra voor de medewerkers zal doen. Ook hebben verschillende leden tegen het eindbod gestemd, omdat ze de looptijd van 15 maanden onacceptabel vinden. Deze opmerkingen zullen we natuurlijk meenemen in de evaluatie. 

Wat is afgesproken?

De looptijd van de nieuwe cao is 15 maanden en gaat in op 1 april 2023. In die periode krijg je 8,25% loonsverhoging (6,6% op jaarbasis). Behalve de loonsverhoging zijn ook andere punten opgenomen. Zo gaat de reiskostenvergoeding omhoog van 13 naar 21 cent en wordt het nieuwe belonen en waarderen ingevoerd, waarover jullie al eerder zijn ingelicht. Ook wordt de looptijd van het sociaal plan met een jaar verlengen tot 31 maart 2025. De precieze voorstellen kunnen jullie in de bijlage vinden.

Binnenkort zullen we beginnen met de tekstuele aanpassing van de cao. Als dat voltooid is, zal de cao getekend worden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina.


Mede namens Peter Streutjens van de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen.
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 0629023284

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error