Leden stemmen vóór loonbod Enitor Primo

Tijdens de ledenbijeenkomst op 22 maart is door de aanwezige leden schriftelijk gestemd over het loonbod van Enitor Primo. Bijna 64% van de CNV-leden heeft vóór het bod gestemd. Ook de FNV-leden hebben vóór gestemd.

Wij hebben de directie laten weten dat het loonbod door de leden is aangenomen. Dit betekent dat er voor de periode van 1 oktober 2020 tot 1 april 2023 een loonakkoord is gesloten.

Verder onderhandelen over de cao

Tijdens de ledenbijeenkomst hebben wij uitgelegd dat er voor gekozen is om eerst afspraken te maken over het loon. In een cao staan echter veel meer afspraken dan alleen het loon. Over onderwerpen zoals een 80-90-100-regeling, werkdruk, rouw- of mantelzorgverlof en een tegemoetkoming in de vakbondscontributie hebben wij nog helemaal niet gesproken met de directie. Dit zijn allemaal onderwerpen die in de cao thuis horen.

Wij hebben met de directie afgesproken dat wij de agenda’s naast elkaar gaan leggen en datums inplannen om verder te praten over de cao. Het is de insteek om daar niet te lang mee te wachten. Wij gaan daar nu mee aan de slag. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.

Heb je nog vragen, laat het ons dan gerust weten.

Mede namens Jan Kampherbeek,
Tristan Westra, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 4845 6854
E: t.westra@cnvvakmensen.nl