Verschil van inzicht cao-looptijd bij onderhandelingen met DSM

CNV Vakmensen en de overige bonden verschillen van mening over de looptijd van de nieuw af te sluiten cao. De werkgever wil een nieuwe cao voor 9 maanden tot 1 januari 2023. CNV Vakmensen wil een cao van 2 jaar om de onrust op de werkvloer weg te nemen.

Na een uitstel van 2 weken door Corona, zijn maandag de onderhandelingen voor een nieuwe cao weer opgestart met het overhandigen van de voorstellenbrieven. Ook wij hebben onze voorstellenbrief ingeleverd. Die kun je in de bijlage lezen.

Overbruggings-cao

Bij de start van de onderhandelingen heeft DSM aangegeven een cao voor een periode van 9 maanden te gaan. Voor deze overbruggings-cao biedt DSM op dit moment slechts een eenmalige uitkering van €700 bruto per 1 april 2022 aan, en een structurele loonsverhoging van 1,75% per 1 september 2022 met een nominale bodem van €900.

Gezamenlijke nieuwsbrief vakbonden

Wij, maar ook de overige vakbonden, zien niets in het voorstel van DSM. Bekijk de gezamenlijke nieuwsbrief van de vakbonden in de bijlage.

Volgend overleg

Op donderdag 3 februari zitten we weer met DSM om tafel. Wij zijn benieuwd hoe jullie naar deze ontwikkeling kijken. Laat het ons weten door een mail te sturen naar e.leunissen@cnvvakmensen.nl. Of reageer rechtstreeks op de cao-pagina Je kunt hier ook het hele cao-traject volgen en reageren tijdens alle fases. 

Mede namens Roland Bezemer, kaderlid CNV Vakmensen DSM
Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error