Stem over het eindbod overgangscao DSM Engineering Materials

Een eenmalige compensatie voor de optieregeling van €3000 bruto en een boterzachte toezegging dat er geen plannen zijn voor collectieve ontslagen. Een werkgelegenheidsgarantie willen de nieuwe eigenaren echter niet geven. Dat staat in het eindbod dat Advent/Lanxess.
We lieten jullie al eerder weten dat de onderhandelingen tussen Advent/Lanxess enerzijds en de vakbonden anderzijds over een overgangs-Cao DEM moeizaam verlopen. Op 31 januari hadden we wederom een overleg. Helaas zijn we weer niet tot een akkoord gekomen.

Compensatie optieregeling

Het is niet gelukt om overeenstemming te krijgen over een structurele compensatie over de optieregeling en daarnaast is er ook geen akkoord over een periode van werkgelegenheidsgarantie. Omdat we er niet uit zijn gekomen heeft Advent/Lanxess een eindbod gedaan. Dat eindbod tref je in de bijlage aan. Het enige verschil met het vorige voorstel is dat de vergoeding voor de opties van €2.000 en de welkomstbonus van €500 zijn verhoogd naar een eenmalig bedrag van €3.000 bruto.

Stem over eindbod

Omdat het eindbod niet tegemoet komt aan onze wensen voor een structurele vergoeding van de optieregeling en een concrete werkgelegenheidsgarantie adviseren wij jullie om niet met het eindbod in te stemmen. Stemmen over het eindbod kan met deze link uiterlijk 17 februari, 17.00 uur.

Gevolgen

Afwijzing van het eindbod houdt niet in dat we daarmee de overgang naar Advent/Lanxess kunnen tegen houden. Wat we wel kunnen doen is ons beraden over mogelijke -juridische- acties om Advent/Lanxess te dwingen met een beter bod te komen. Over hoe en wanneer komen we nog bij jullie terug.

Samen sterk

De moeizame onderhandelingen over een overgangs-cao laat zien hoe belangrijk het is om een sterke vakbond te hebben. Advent/Lanxess verwachten van jouw en je collega's volledige inzet en gedrevenheid, maaar willen daar niets voor terug geven. Ik roep je daarom op om met niet-georganiseerde collega's in gesprek te gaan. Wijs ze op het belang van een sterke vakbond binnen het nieuwe bedrijf. Want alleen met een sterke vakbond kunnen we de eigenaar laten inzien dat de medewerkers het kapitaal van de organisatie is. Niet de panden of machines, maar jij en je collega's. 

Vragen?

Hebben jullie nog vragen of opmerking? Laat het dan horen. Dat kan via jouw cao-pagina of per mail.

Mede namens de kaderleden Ate van Hooff en Mans Hogenberg.
Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Downloads