Praat mee bij Covestro

Covestro staat voor een uitdagend jaar. De overname van delen van DSM zijn inmiddels afgerond en er staan veranderingen voor de deur. Binnenkort beginnen ook de onderhandelingen voor een eigen cao. Om je belangen bij Covestro goed te kunnen behartigen heb ik je hulp nodig.

Wordt kaderlid
Een half jaar geleden was je waarschijnlijk nog DSM’er. Nu werk je bij Covestro. Bij het nieuwe bedrijf heeft CNV Vakmensen momenteel een kaderlid: Frederike van der Vegt. Zij zet zich voor jouw en je collega's in en is werkzaam in Zwolle. Maar ze kan het niet alleen. In de vestigingen in Waalwijk, Geleen en Hoek van Holland mist de vakbond een aanspreekpunt. Iemand die weet wat er speelt op de werkvloer, die ideeën heeft hoe het beter kan, die wil meepraten over de toekomst van het bedrijf. Iemand die de oren en ogen van CNV Vakmensen is. Die mij als bestuurder kan bijpraten over belangrijke thema’s. 

Aanspreekpunt
Een kaderlid is ook een aanspreekpunt voor collega's als het gaat om werk en inkomen. Hij of zij speelt een belangrijke rol bij problemen op de werkvloer en bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Je kunt als lid van CNV Vakmensen kaderlid worden en via de vakvereniging invloed uitoefenen op het beleid en arbeidsvoorwaarden. Mijn streven is om in iedere vestiging een kadergroep op te zetten, die samen het gezicht van onze beweging bij Covestro zijn. Want samen staan we sterk! Twijfel niet langer en meld je aan.

Meer info
Wil je meer weten over de functie van kaderlid, kijk dan op www.cnvvakmensen.nl/kaderlid. Binnenkort zal ik ook de vestigingen bezoeken. Ik hoop dan nader met je kennis te kunnen maken.

Ledeninventarisatie
Tevens vraag ik jullie om te kijken of jullie gegevens nog steeds kloppen, zoals deze bij CNV Vakmensen bekend zijn. De medewekers van de vestigingen in Waalwijk, Hoek van Holland en Zwolle hebben we inmiddels overgeschreven naar Covestra. Klopt dit, dan hoef je niets te doen. Maar ben je bijvoorbeeld met pensioen gegaan, of heb je misschien een nieuwe baan? Laat het ons dan even weten. Dit kan via bijgevoegd formulier. Deze kun je terug sturen naar:

CNV Vakmensen
t.a.v. Secretariaat
Postbus 2525
3500 GM Utrecht
Of per mail: secretariaat@cnvvakmensen.nl
Of je kunt telefonisch contact opnemen met CNV Info 030 – 75 11 007.

Nieuwe leden
Langs deze weg doe ik ook een oproep aan je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden.
Mocht er een potentieel lid vragen hebben of met mij willen spreken, dan ben ik daar graag toe bereid. Uitnodigingen om een bezoek te brengen op de werklocatie (bijvoorbeeld tijdens de pauze) aanvaard ik graag. Kijk ook op onze website www.cnv-ledenwerven.nl voor meer informatie.
Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Mede namens
Frederike van der Vegt
Kaderlid Covestro

Downloads